Vesti
Politika

Rode: Sprovesti odluku Ustavnog suda o Dečanima

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode ocenio je da se kasni sa sprovođenjem odluke Ustavnog suda Kosova o imovini manastira Visoki Dečani.

Rode: Sprovesti odluku Ustavnog suda o Dečanima
Visoki Dečani (Foto Kim)

„Sprovodjenje odluke Ustavnog suda veoma kasni“, napisao je Rode na Tviteru.

On je na ovaj način podržao izjavu šefa misije OEBS-a na Kosovu Majkla Davenporta koji je u izjavi za televiziju KTV rekao da se odluka Ustavnog suda mora sprovesti.

Ustavni sud Kosova je pre pet godina priznao pravo na imovinu manastiru Dečani, koju osporava opština Dečan koja do sada nije upisala predmetnu imovinu u katastar kao vlasništvo manastiraOstale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021