Vesti
Politika

Rizvanoli: Ne mogu Srbi unedogled da ne plaćaju struju na severu Kosova

Ministarka privrede Kosova, Artane Rizvanoli, rekla je danas da Vlada pokušava da za Srbe u severnim opštinama nađe rešenje za plaćanje struje i dodala da taj problem ne može da traje unedogled.
Rizvanoli: Ne mogu Srbi unedogled da ne plaćaju struju na severu Kosova
Artane Rizvanoli (Foto RTK)

Ona je novinarima posle sednice Vlade rekla da su krajem prošle godine bili prinuđeni da izdvoje 17 miliona evra iz budžeta Vlade Kosova za Operatora tržišta sistema, prenosa i električne energije na Kosovu – KOSTT, da bi se pokrili troškovi utrošene energije u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Kazala je da je tim sredstvima pokrivena potrošnja električne energije od avgusta do novembra prošle godine.

„To ne može da traje unedogled i ispitujemo sve mogućnosti da nađemo rešenja koja će omogućiti naplatu struje od građana tog dela Kosova“, rekla je Rizvanoli.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023