Vesti
Politika

Ristić: Produžetak agonije za Srbe

Komentarišući jučerašnji dogovor o registarskim tablicama između delegacija Beograda i Prištine u Briselu, Žarko Ristić iz Narodne stranke kaže da je to samo produžetak agonije za Srbe. 
Ristić: Produžetak agonije za Srbe
Žarko Ristić (Foto Kim)

“Farsa se nastavlja. I žao mi je ono što je trebao Kurti da uradi, uradiće naš predsednik Vučić, neće on zabraniti tablice, nego ćemo mi sami zabraniti i narod više neće moći da registruje automobile. Mi smo i dalje u nekom tunelu gde nemamo svetla da vidimo šta će na kraju biti. Nažalost, to je tako”, kaže predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da povratka Srba u kosovske institucije neće biti dok Priština ne ispuni obavezu iz Briselskog sporazuma iz 2013. godine i formira Zajednicu srpskih opština (ZSO).

“Mislim da je Briselski sporazum mrtav. Naša inicijativa da se formira Zajednica srpskih opština, nema šanse. U nekom drugom okviru može da se desi nešto, ali za uzvrat koje ćemo povlastice dati njima zbog toga videćemo. U suštini nemoguće je da ZSO trenutno bude formirana”, napominje Ristić.Ostale vesti

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  • 04.12.2022
Jevtić: Moguće da i Srbi južno od Ibra napuste institucije
Gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, izjavio je da postoji mogućnost da i Srbi južno od Ibra napuste kosovske institucije, navodeći da kosovski premijer, Aljbin Kurti, tumači zakone na način koji mu odgovara i da se na Kosovu ne poštuju važeći zakoni koji se tiču prava srpske i ostalih nevećinskih zajednica.
  • 04.12.2022
Kurti: Dogovor sa Srbijom neće biti lak
Dogovor Kosova i Srbije neće biti lak, ali treba dati šansu dijalogu i raditi na tom procesu, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu bosanskoj televiziji N1.
  • 04.12.2022
Lajčak sutra u Beogradu sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.
  • 04.12.2022
Vučić: Najviše strepeo zbog naroda na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” da je u protekloj nedelji najviše strepeo zbog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji  "i problema koje im gotovo svakodnevno, već decenijama, nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta".
  • 04.12.2022
Direktor Carine: Zamenjeni službenici koji su podneli ostavke
Generalni direktor Carine Kosova Agron Lugaljiu izjavio je da su u toj službi popunjena radna mesta na kojima su Srbi podneli ostavke.
  • 03.12.2022