Vesti
Politika

Rikalo: Prebrojavanje glasova po zakonu

Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo veruje da će se brojanje glasova sa birališta u severnoj Kosovskoj Mitrovici obaviti na biračkim mestima, kako je to i predviđeno zakonom.
Rikalo: Prebrojavanje glasova po zakonu
Nenad Rikalo (Foto KIM)

"Zakon o opštim izborima jasno kaže da će prebrojavanje glasova biti odmah nakon završetka glasanja na biračkim mestima. Jedino ukoliko OEBS ne bude opet vršio pritiske da se takva odluka promeni. Nadam se da je OEBS izvukao neke pouke iz izbora 17. novembra i da, neće opet napraviti neke greške”,  rekao je Rikalo.

Rikalo je kazao da su oba kandidata za gradonačelnika Mitrovice vrlo jasno tržili da se prebrojavanje glasova obavi na biračkim mestima u Kosovskoj Mitrovici.

Kada je bezbednosna situacija u pitanju, Rikalo kaže, da o tome brinu Policija Kosova i EULEKS, ali da će CIK razmatrati svaku zvaničnu informaciju koja bude prostigla iz policije ili EULEKS-a.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021