Vesti
Politika

Rikalo: Manje Srba na biračkom spisku

Centralna izborna komisija juče je usvojila birački spisak, a pravo glasa na izborima 8. juna ima 1.782.454 birača.
Rikalo: Manje Srba na biračkom spisku
Nenad Rikalo (Foto KIM)

Član CIK-a Nenad Rikalo rekao je da je broj Srba sa pravom glasa umanjen u odnosu na lokalne izbore, održane u novembru 2013. godine.

„I ovog puta na biračkim spiskovima je više birača nego stanovnika Kosova. Taj broj je veći za nekih 40.000 glasača”, rekao je Rikalo.
 
Komenarišući prekid predizbornih aktivnosti političkih lidera i prekid kampanje, Rikalo je kazao da je takva reakcija opravdana i da je sada potrebna „mudra odluka srpskih političara“.
 
„Ostavljen je prostor za neke drugačije odluke. To ne zavisi samo od Srba, nego i od toga kako će reagovati međunarodna zajednica, ali i Albanci. Ostaje da sačekamo i reakciju zvaničnog Beograda, kako najbolje da rešimo ovaj problem“, kaže Rikalo za RTV Kim.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023