Vesti
Politika

Rikalo imenovan za v. d. pomoćnika direktora Kancelarije za KiM

Nekadašnji ministar u kosovskoj vladi i sadašnji član kosovske Centralne izborne komisije, Nenad Rikalo, imenovan je odlukom Vlade Republike Srbije, za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Rikalo imenovan za v. d. pomoćnika direktora Kancelarije za KiM
Nenad Rikalo (Foto Kim)


Odluku o imenovanju donela je vlada na svojoj 4. sednici 12. novembra, a Rikalo će ovu funkciju vršiti u sektoru za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju. Na ovom mestu Rikalo će odmeniti Zorana Bojovića koji je na istoj sednici razrešen dužnosti.

Rikalo od marta meseca prošle godine radi u Ministarstvu poljoprivrede Srbije, kao državni sekretar.

Nepunih mesec dana pre preuzimanja funkcije u srpskom ministarstvu poljoprivrede, Rikalo je bio na čelu kosovskog ministarstva poljoprivrede .

Početkom februara prošle godine, tadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio ga je sa ministarskog mesta, a kako je Indeksonline javio krajem decembra 2018. godine, Kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njega za krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Kosovski mediji su ujedno objavljivali više tekstova o sumnjama u nezakonito postupanje ovog zvaničnika Srpske liste. Sam Rikalo je na suđenju marta meseca, kako je tada prenela prištinska Koha, negirao da je kriv.

 Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020