Vesti
Politika

Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja

Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Raif Ljatifi na konferenciji po preuzimanju dužnosti (Foto Kim)

„Sa dubokim razočarenjem i žaljenjem, nakon mnogih razmišljanja u poslednjih nekoliko meseci, obaveštavam Vas da efektivno nudim ostavku na funkciju ministra zdravlja Republike Kosovo od danas“, navedeno je u ostavci.

Portal koha.net, pozivajući se na izvore u ministarstvu zdravlja, je objavio da je do ostavke došlo zbog neslaganja između ministra i vlade.

Ljatifi će ostati upamćen i kao ministar kome je Kurti „de fakto“ oduzeo ovlašćenja, tako što je formirao posebnu izvršnu komisiju na čijem je čelu premijer, a u nastojanju da unapredi zdravstvene usluge.

Ljatifi na toj poziciji nije bio ni punih godinu dana, preuzeo je početkom novembra prošle godine. Napustio je profesorski angažman u Njujorku da bi bio na čelu kosovskog ministarstva zdravlja.

Na prvoj konferenciji za novinare obećao je da poboljšati zdravstveni sistem, otvoriti nove bolnice, ali i posetiti zdravstvene ustanove u srpskim sredinama. Do toga nije došlo.Ostale vesti

Lajčak: Fokusirati se na široki plan
Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak rekao je su da poslednjim sporazumom od 23. novembra okončani mali sporazumi i da će se strane fokusirati na širi plan.
  • 01.12.2022
Dačić: Formirati ZSO
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se nada da će Nemačka imati izbalansiran pristup i da će pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine, sa težištem na primenu postojećih dogovora, pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz njegovog kabineta.
  • 01.12.2022
Vučić vređao Trajkovićevu i Rašića, ne ide u Tiranu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kritikovao odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, kao i samog Rašića, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".
  • 01.12.2022
Suroi: Bez značajnih promena
Tvrdilo se da će vreme izlečiti sve i da će zaraćene zemlje uspostaviti dobre odnose i postati članice Evropske unije, ali je prošlo 20 godina, a može proći još 20, pa da se značajne promene ne dogode u regionu, niti u odnosima sa EU, izjavio je Veton Suroi na Okruglom stolu "Regionalna saradnja kao mirovni projekat".
  • 01.12.2022
Eskobar: SAD neće preuzeti glavnu ulogu u dijalogu
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je da nisu velike šanse da će SAD preuzeti glavnu ulogu u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
  • 01.12.2022
Srpska lista se po drugi put oglasila danas povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak, ali i Rade Trajković na mesto njegove savetnice.
  • 01.12.2022