Rezolucija o dijalogu i dalje na čekanju

Kosovska skupština skinula je sa dnevnog reda današnje sednice rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Sednica je prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a naredna je zakazana za četvrtak.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Dnevni red je, kako su preneli prištinski mediji, promenjen na zahtev poslanika SPD Visara Imerija, koji je zatražio odlaganje glasanja o nacrtu rezolucije.

"Želeli smo da sednemo zajedno i pokušamo barem da približimo stavove o toj rezoluciji", rekao je Imeri i sugerisao da se najpre održi sastanak šefova svih parlamentarnih gupa radi razgovora na tu temu.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji više puta do sada je pokušao da sazove sastanak predstavnika vlasti i opozicije kako bi postigli jedinstvo o toj rezoluciji, ali bez uspeha.

Sastanke su bojkotovali najuticajnij opozicioni Demokratski savez Kosova, koji insistira na raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao i Samoopredeljenje.

Inače, današnja sednica kosovskog parlamenta prekinuta je zbog nedostatka kvoruma. Naredna je zakazana za četvrtak, kada će se na dnevnom redu naći, kako je najavljeno, i vladini predlozi zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Ostale vesti

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane