Rezolucija o dijalogu i dalje na čekanju

Kosovska skupština skinula je sa dnevnog reda današnje sednice rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Sednica je prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a naredna je zakazana za četvrtak.

Podeli ovaj članak sa:
  • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Dnevni red je, kako su preneli prištinski mediji, promenjen na zahtev poslanika SPD Visara Imerija, koji je zatražio odlaganje glasanja o nacrtu rezolucije.

"Želeli smo da sednemo zajedno i pokušamo barem da približimo stavove o toj rezoluciji", rekao je Imeri i sugerisao da se najpre održi sastanak šefova svih parlamentarnih gupa radi razgovora na tu temu.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji više puta do sada je pokušao da sazove sastanak predstavnika vlasti i opozicije kako bi postigli jedinstvo o toj rezoluciji, ali bez uspeha.

Sastanke su bojkotovali najuticajnij opozicioni Demokratski savez Kosova, koji insistira na raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao i Samoopredeljenje.

Inače, današnja sednica kosovskog parlamenta prekinuta je zbog nedostatka kvoruma. Naredna je zakazana za četvrtak, kada će se na dnevnom redu naći, kako je najavljeno, i vladini predlozi zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane