Rezolucija o dijalogu i dalje na čekanju

Kosovska skupština skinula je sa dnevnog reda današnje sednice rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Sednica je prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a naredna je zakazana za četvrtak.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Dnevni red je, kako su preneli prištinski mediji, promenjen na zahtev poslanika SPD Visara Imerija, koji je zatražio odlaganje glasanja o nacrtu rezolucije.

"Želeli smo da sednemo zajedno i pokušamo barem da približimo stavove o toj rezoluciji", rekao je Imeri i sugerisao da se najpre održi sastanak šefova svih parlamentarnih gupa radi razgovora na tu temu.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji više puta do sada je pokušao da sazove sastanak predstavnika vlasti i opozicije kako bi postigli jedinstvo o toj rezoluciji, ali bez uspeha.

Sastanke su bojkotovali najuticajnij opozicioni Demokratski savez Kosova, koji insistira na raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao i Samoopredeljenje.

Inače, današnja sednica kosovskog parlamenta prekinuta je zbog nedostatka kvoruma. Naredna je zakazana za četvrtak, kada će se na dnevnom redu naći, kako je najavljeno, i vladini predlozi zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane