Vesti
Politika

Redžepi: Nemam informacija o ubistvu agenta KOA u Siriji

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da nema informacija o ubistvu pripadnika Kosovske obaveštajne agencije (KOA) u Siriji početkom godine, kako su o tome pisali prištinski mediji.

Redžepi: Nemam informacija o ubistvu agenta KOA u Siriji
Bajram Redžepi (Foto blic.rs)

Redžepi je u izjavi za portal Indeksonline rekao da nije njegova dužnost da se bavi tim pitanjem, pošto agencija za svoj rad odgovara Skupštini Kosova.

"Nismo informisani i to nije naš posao. KOA je nezavisna agencija, nije to moja nadležnost. KOA odgovara Skupštini, a ne MUP-u Kosova", rekao je Redžepi.

Jedan agent Kosovske obaveštajne agencije koji je ubačen među džihadiste u Siriji je otkriven i ubijen početkom godine, vrlo brzo nakon ubacivanja u redove tih terorističkih snaga, piše Koha ditore.

Različiti izvori, uključujući i KOA, navodili su da je agent bio regrutovan nakon što su Albanci sa Kosova krenuli u rat u Siriji, a da je ubijen iz neposredne blizine. Izvori dnevnika su izrazili sumnju da je on otkriven i ubijen.

Izvori iz KOA-a su rekli da agent nije bio dobro tretiran od strane službe, da je ostavljen bez podrške, pomoći i potrebnih upustava kako da postupa.

O slučaju se nisu izjasnili kosovski zvaničnici, a direktor KOA Baškim Smakaj nije odgooviro na pitanja Koha ditore. On nije objasnio okolonosti pod kojima je ubijen agent.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023