Vesti
Politika

’’Rat će trajati godinama’’

Načelnik Generalštaba združenih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mark Mili izjavio je da će rat u Ukrajini verovatno trajati godinama i da je svet postao mnogo nestabilniji, a mogućnost međunarodnog sukoba između velikih sila je u porastu.
’’Rat će trajati godinama’’
Posledice ratnih sukoba u Ukrajini (Foto FoNet/AP)

Mili je u američkom Kongresu rekao da je ruska invazija na Ukrajinu "najveća pretnja miru i stabilnosti u Evropi, a možda i svetu, za 42 godine koliko je on u uniformi", piše Glas Amerike.

"Sjedinjene Države su na kritičnoj istorijskoj i geopolitičkoj tački. Moramo da imamo jasnu strategiju i održimo mir", rekao je Mili.

Na pitanje predstavnika Kongresa šta je moglo da spreči predsednika Rusije Vladimira Putina da krene u invaziju, Mili je odgovorio da je to moglo "jednio prisustvo američkih vojnika u Ukrajini", što nije savetovao jer bi povećalo rizik od oružanog konflikta sa Rusijom.

"Iskreno, bez obzira na to što američka vojska nije otišla u Ukrajinu, nisam siguran da bi išta moglo da spreči Putina. To je bio njegov dugoročni cilj kada se pogleda godinama unazad", rekao je Mili.Ostale vesti

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022
Ružić tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo iako je, kako navodi, uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.
  • 27.06.2022
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta odbili da dođu na sastanak o proveri u pravosuđu
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova odbili su da prisustvuju današnjem sastanku radne grupe koja treba da pripremi dokumenta o proveri u oblasti pravosuđa.
  • 27.06.2022