Vesti
Politika

Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

Hoti je u objavi na Tviteru naveo da će do kraja godine biti podeljeno ukupno 87 miliona evra namenjenih građanima i privrednom sektoru.

„Od sledeće nedelje krećemo sa raspodelom 60 miliona evra, dok će do kraja godine biti podeljeno ukupno 87 miliona evra koje je odobrila vlada“, naveo je Hoti.

Odluka o dodeli budžetskih sredstava za sprovođenje Programa za ekonomski oporavak, usvojena je u ponedeljak.

U sklopu ovog programa, 60 miliona evra namenjeno je subvencionisanju plata u privatnom sektoru, za pomoć poljoprivredi izdvojeno je 12 miliona, kao dodatak za socijalnu pomoć predviđen je iznos od 7,5 miliona, za kulturu, omladinu i sport je izdvojeno 2,5 miliona, dok je po million evra predviđeno za preduzetništvo, pomoć za javna preduzeća, promovisanje zapošljavanja žena, projekte za regionalni razvoj i porodice zajednica u potrebi.Ostale vesti

Nastavak dijaloga BG i PR u četvrtak u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen u četvrtak, 29. oktobra, sastankom na nivou eksperata, sazanje Tanjug u Briselu.
  • 27.10.2020
Smit: Tači ustavnim amandmanima pokušava da okonča rad suda
Glavni tužilac haškog suda za zločine OVK Džek Smit upozorio je da amandmani na Ustav Kosova, koje je predložio predsednik Kosova Hašim Tači, predstavljaju pokušaj da se "okonča, ili na drugi način obezvredi, delovanje" tog suda.
  • 27.10.2020
Borel: EK podržava rad tužilaštva Kosova
Evropska komisija snažno podržava rad Specijalizovanih veća Kosova i Specijalizovanog tužilaštva Kosova i njegov rad smatra ključnim za dalji napredak Kosova ka Evropskoj Uniji, navodi se u odgovoru potpredsednika Komisije i šefa diplomatije EU Žozepa Borela na poslaničko pitanje o optužnici podnetoj protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 26.10.2020
Posle skoro četiri meseca, vlada Srbije “sklepana na brzinu”
Dan nakon objavljivanja imena većine ministara u novoj vladi Srbije, od kojih će se pojedini po prvi put oprobati u politici, nema previše iznenađenja. Poznavaoce situacije na terenu ipak zabrinjava to što se i od ovog sastava ne očekuje previše.
  • 26.10.2020
Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
  • 25.10.2020
Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020