Vesti
Politika

Raspad SLS-a i u Partešu

Više od 1.100 članova opštinskog odbora SLS-a u Partešu, na čelu sa predsednikom Nenadom Cvetkovićem, napustilo je jutros stranku. Razrešenje Jevtića i Nikolića samo priča za javnost, navode bivši članovi SLS-a.
Raspad SLS-a i u Partešu
Petrović i Cvetković u Partešu (Foto SLS)

Kako je saopšteno Kim radiju iz Odbora u Partešu, odluka o istupanju iz stranke doneta je nakon sinoćnje sednice Glavnog odbora SLS-a.

“Nakon održanog sastanka glavnog odbora SLS u Gračanici na kojem smo hteli da iznesemo svoje mišljenje o situaciji u stranci još jednom smo naišli na nerazumevanje i nemogućnost da na demokratski način razgovaramo kako da rešimo novonastalu situaciju”.

U saopštenju koje potpisuje Nenad Cvetković, stoji još i da su članovi Glavnog odbora stranke sinoć saznali da Dalibor Jevtić i Bratislav Nikolić nisu smenjeni, kako je juče saopšteno iz vrha partije.

“Ujedno smo saznali da odluke o razrešenju Dalibora Jevtića i Bratislava Nikolića nije ni bilo, već je to bila priča za javnost, kako bi se javnosti pokazala slika o stranci koja normalno funkcioniše i radi”, ističe se u saopštenju i dodaje da na sastanku Glavnog odbora nije bilo više od 5 prisutnih članova.

“Predsednik stranke je još jednom zloupotrebio stranku i bez obzira što je stranku u dva dana napustilo oko 3.500 članova on i dalje nastavlja da vodi svoju politiku. Zbog toga smo jutros održali sastanak OO SLS u Partešu i doneli jednoglasnu odluku da napustimo SLS”, kaže se u saopštenju.

SLS u Partešu činio je 1.121 član zajedno sa predsednikom opštinskog odbora Nenadom Cvetkovićem.Ostale vesti

Hoti: Ustav i integritet neprikosnoveni, stolica u UN
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je na video-samitu u Parizu tri glavna principa u kojima stoji da je teritorijalni integritet neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, te da se ne može uticati na ustavni poredak Kosova i da konačni dogovor sa Beogradom mora da bude u potpunosti u skladu sa kosovskim ustavom.
  • 10.07.2020
Vučić: Sastanak u Briselu pomeren za četvrtak
Dijalog sa Prištinom u Briselu, planiran za nedelju, odložen je za četvrtak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle video-samita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer je Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla sa maksimalističkim zahtevima.
  • 10.07.2020
Protesti ogledalo nezdovoljstva naroda političkom situacijom
Više hiljada građana protestovalo je juče treći dan zaredom ispred Skupštine Srbije. Protesta je bilo i u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu, Vranju, Čačku, Leskovcu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu… Direktor RTV Mir Nenad Radosavljević i predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković smatraju da su ovi skupovi pokazatelj nezadovoljstva građana aktuelnom politikom i vlastima.
  • 10.07.2020
Danas video samit o odnosima Beograda i Prištine
Video samit o odnosima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske biće održan danas.
  • 10.07.2020
Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020