Rašić: Vučićeva tendencija da predstavi da se nema za šta boriti

Sve češće izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojima se minimizira broj Srba koji žive južno od reke Ibar je zapravo plan da se to predstavi javnosti kako je na Kosovu sve izgubljeno, kaže za RTV Kim Nenad Rašić, predsednik PDS-a.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nenad Rašić (Foto Kim)

Rašić kaže da je Vučićeva namera da se broj Srba na jugu smanji, da bi se prikazalo da to ne vredi ništa i da se za njih ne treba boriti.

„Jučerašnja izjava to i potvrđuje tu tezu, a to je da 98 odsto Srba živi na severu, a nikad se ne pominje jug, odnosno pominje se samo u negativnom kontekstu, kao prekjuče Đakovica. Da niko u Đakovici ne živi, te „ja neću živeti u Đakovici, hoćete li vi?“. Sve to ukazuje na jednu tendenciju, čak i plan da se broj Srba umanji do te mere da se to predstavi kao već izgubljeno, ili nema se za šta boriti“.

Prema njegovim rečima razočaravajuće je da takve izjave dolaze od predsednika Srbije, koji bi trebao da bude predstavnik svih građana. On smatra da Vučić mora da poštuje zakletvu koja je pravnoobavezujuća, a on je, podseća, tu zakletvu dao držeći ustav Republike Srbije.

„Prema tome KiM nije od severa Mitrovice pa nagore, KiM je cela površina u koju se i on takođe zakleo. Ukoliko je namerna stvarna, i ukoliko to radi sa punim znanjem, i ukoliko zna da 65 odsto živi na jugu, a tek 35 na severu onda bi takve stvari trebao da izbegava, da iz korena menja“, poručuje Rašić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane