Vesti
Politika

Rašić: Učestvovanje na izborima način za promene u društvu

"Posao svakog političara je da učestvuje na izborima, bez obzira da li su šanse dobre ili loše", kazao je predsednik PDS-a Nenad Rašić, povodom najave predsednice Vjose Osmani da će na Kosovu uskoro biti raspisani lokalni izbori.

Rašić: Učestvovanje na izborima način za promene u društvu
Nenad Rašić (Foto Kim)

Predsednik PDS-a je istakao da u partiji koju predvodi još nisu doneli odluku da li će učestvovati na predstojećim loklanim izborima.

"Uvek sam govorio da je posao političara da učestvuje na svim izborima, bez obzira da li su šanse dobre ili loše, to nije bitno. Vi zastupate ideologiju koju želite da predstavite kao najracionalniju, onu koja će biti najbolje primenjivana u društvu. Naravno, pre nego odlučimo da li ćemo učestvovati odradićemo procenu, šta možemo da očekujemo, šta možemo da izgubimo. U našim nenormalnim okolnostima koji su paralelni sa okolnostima za izbore u Severnoj Koreji, uvek pored onoga što možete da dobijete, možete i mnogo toga da izgubite", kazao je Rašić za RTV Kim.

On smatra da je jedini način za promene u društvu učestvovanje na izborima.

"Mi stojimo iza ideologije da smo svi mi odgovorni ljudi koji želimo da se stvari promene u našem društvu, a jedini način je učestvovanje na izborima. Svakako smo dosta odlučni da budemo stalni učesnici na bilo kojim izborima ili bilo kojim proverama mišljena naših građana", zaključio je Rašić.

Jedan deo kosovskih političara koji je već bio na konsultacijama sa Vjosom Osmani označio je sam kraj oktobra kao idealan termin za lokalne izbore.Ostale vesti

Makron: Pozivamo Kosovo i Srbiju da postignu sporazum

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras u Parizu da će njegova zemlja nastaviti podršku Kosovu i istovremeno je pozvao Kosovo i Srbiju da pronađu rešenje i postignu sporazum.

  • 23.06.2021
SAD podnele izveštaj Beogradu i Prištini o Gazivodama

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele su danas izveštaj Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode vladi Srbije i Kosova čime je ispunjena jedna od obaveza iz Vašingtonskog sporazuma, saopštila je američka ambasada u Prištini na svom Tviter nalogu.

  • 23.06.2021
Obradović: Kao Srbin imam obavezu da razgovaram o Kosovu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da "ništa ne podržava u radu predsednika države Aleksandra Vučića" i naglasio da rešenje za Kosovo mora biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

  • 23.06.2021
Navršava se 100 dana od kada je premijer Kosova Aljbin Kurti stupio na dužnost. Da li se pridržava onoga što je obećao u predizbornoj kampanji ili vlast menja stavove? 
  • 23.06.2021
Srbi iz Kosova Polja pozvali predsednika Vučića da ih poseti
“Ja vam govorim precizne brojke. Mi više nemamo u Kosovu Polju nikoga. Ostalo nam je da pevamo “Srpska se truba čuje”, ali nema nijednog Srbina u Kosovu Polju”, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući izveštaj o Kosovu pred poslanicima u srpskom parlamentu. Srbi iz ovog grada mu poručuju – “Ima nas predsedniče, dođite da nas posetite”.
  • 23.06.2021
Kurti danas u Parizu sa Makronom
Aljbin Kurti će se danas sastati sa Emanuelom Makronom u Parizu, a tema o kojoj će razgovarati trebalo bi da bude dijalog Prištine i Beograda.
  • 23.06.2021