Vesti
Politika

Rašić: Učestvovanje na izborima način za promene u društvu

"Posao svakog političara je da učestvuje na izborima, bez obzira da li su šanse dobre ili loše", kazao je predsednik PDS-a Nenad Rašić, povodom najave predsednice Vjose Osmani da će na Kosovu uskoro biti raspisani lokalni izbori.

Rašić: Učestvovanje na izborima način za promene u društvu
Nenad Rašić (Foto Kim)

Predsednik PDS-a je istakao da u partiji koju predvodi još nisu doneli odluku da li će učestvovati na predstojećim loklanim izborima.

"Uvek sam govorio da je posao političara da učestvuje na svim izborima, bez obzira da li su šanse dobre ili loše, to nije bitno. Vi zastupate ideologiju koju želite da predstavite kao najracionalniju, onu koja će biti najbolje primenjivana u društvu. Naravno, pre nego odlučimo da li ćemo učestvovati odradićemo procenu, šta možemo da očekujemo, šta možemo da izgubimo. U našim nenormalnim okolnostima koji su paralelni sa okolnostima za izbore u Severnoj Koreji, uvek pored onoga što možete da dobijete, možete i mnogo toga da izgubite", kazao je Rašić za RTV Kim.

On smatra da je jedini način za promene u društvu učestvovanje na izborima.

"Mi stojimo iza ideologije da smo svi mi odgovorni ljudi koji želimo da se stvari promene u našem društvu, a jedini način je učestvovanje na izborima. Svakako smo dosta odlučni da budemo stalni učesnici na bilo kojim izborima ili bilo kojim proverama mišljena naših građana", zaključio je Rašić.

Jedan deo kosovskih političara koji je već bio na konsultacijama sa Vjosom Osmani označio je sam kraj oktobra kao idealan termin za lokalne izbore.Ostale vesti

Srpska lista: Kurtijev lov na Srbe ne prestaje

Nakon napada na mladića u Mogili oglasila se i Srpska lista koja je navela da je "napad na srpsku decu, sprke mladiće, imovinu ili Srpsku pravoslavnu crkvu, posledica antisrpske histerije diktatorskog režima Aljbina Кurtija".

  • 03.02.2023
Stefanović: Uvrede u Skupštini neće pomoći Srbima koji se iseljavaju sa Kosova
Borko Stefanović iz poslaničke grupe Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga istakao je da teške uvrede iznesne u skupštinskoj raspravi neće pomoći hiljadama Srba koji se iseljavaju sa KiM.
  • 03.02.2023
Dačić: Promenio se odnos Zapada prema Srbiji
Za nas je velika stvar da i u Vašingtonu i u Briselu, iako znaju naše “crvene linije”, naš pristup dijalogu ocenjuju kao konstruktivan i odgovoran, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je u poslednja dva dana boravio u Vašingtonu, gde je bio gost na Molitvenom doručku i sastao se sa američkim zvaničnicima u Stejt departmentu i Kongresu.
  • 03.02.2023
Jovanović Ćuta: Kome nije jasno čije je Kosovo, neka pogleda Ustav Srbije
Ekološki ustanak nikada neće priznati Kosovo, a kome nije jasno čije je Kosovo, neka pogleda Ustav, izjavio je na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.
  • 03.02.2023
Manojlović: Vučić da se povuče iz političkog života

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da podnese ostavku i da se što pre povuče iz političkog života.

  • 03.02.2023
Novi DSS u Kosovskoj Mitrovici podržao Miloša Jovanovića
Gradski odbor Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) u Kosovskoj Mitrovici podržao je predsednika stranke Miloša Jovanovića "u iskrenoj borbi za interese Srbije" i "borbi protiv politike prihvatanja" takozvanog nemačko-francuskog plana za Kosovo.
  • 03.02.2023