Vesti
Politika

Rašić: "Sloboda" uzurpiranog naroda

Nenad Rašić formirao je koaliciju pod nazivom “Sloboda”. Nju, kako kaže, čine predstavnici Srba. “Sloboda izražavanja, sloboda od korupcije, sloboda uzurpiranog kosovskog naroda”, značenje je kolicije u pravom smislu te reči, rekao je predsednik PDS.
Rašić:
Nenad Rašić (Foto Kim)

Predsednik PDS Nenad Rašić rekao je da su jednom rečju hteli da objasne težnju Srba na Kosovu, a to je potreba za slobodom, pa otud i naziv ove grupacije koja će se pojaviti na izborima za parlament Kosova, 6. oktobra.

“Želimo da pokrenmo jedan način razmišljanja šta `Slobada` znači u svakom smislu te reči. Sloboda izražavnja, sloboda od korupcije, kriminala, sloboda od bilo koje vrste ugnjetavanja, sloboda ovog našeg uzurpiranog kosovskog naroda, sloboda kosovskog Srbina, glavna je parola koalicije“, poručio je Rašić.

Rašić je istako da je cilj ove koalicije da pokrene dobru stranu koju kod naroda želi da probudi.

„Želimo da podstaknemo slobodarski duh, slobodno mišljenje, slobodno glasanje, razmišljanje, da pokažemo da mi kosovski Srbi imamo kapaciteta da predstavimo sebe u punom svetlu, a ne da nas predstavljalju ljudi koji nemaju nikakvo uporušte ni društveno, ni porodično u kosovskom društvu“.Ostale vesti

Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020