Vesti
Politika

Rašić: "Sloboda" uzurpiranog naroda

Nenad Rašić formirao je koaliciju pod nazivom “Sloboda”. Nju, kako kaže, čine predstavnici Srba. “Sloboda izražavanja, sloboda od korupcije, sloboda uzurpiranog kosovskog naroda”, značenje je kolicije u pravom smislu te reči, rekao je predsednik PDS.
Rašić:
Nenad Rašić (Foto Kim)

Predsednik PDS Nenad Rašić rekao je da su jednom rečju hteli da objasne težnju Srba na Kosovu, a to je potreba za slobodom, pa otud i naziv ove grupacije koja će se pojaviti na izborima za parlament Kosova, 6. oktobra.

“Želimo da pokrenmo jedan način razmišljanja šta `Slobada` znači u svakom smislu te reči. Sloboda izražavnja, sloboda od korupcije, kriminala, sloboda od bilo koje vrste ugnjetavanja, sloboda ovog našeg uzurpiranog kosovskog naroda, sloboda kosovskog Srbina, glavna je parola koalicije“, poručio je Rašić.

Rašić je istako da je cilj ove koalicije da pokrene dobru stranu koju kod naroda želi da probudi.

„Želimo da podstaknemo slobodarski duh, slobodno mišljenje, slobodno glasanje, razmišljanje, da pokažemo da mi kosovski Srbi imamo kapaciteta da predstavimo sebe u punom svetlu, a ne da nas predstavljalju ljudi koji nemaju nikakvo uporušte ni društveno, ni porodično u kosovskom društvu“.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020