Vesti
Politika

Rašić: "Sloboda" uzurpiranog naroda

Nenad Rašić formirao je koaliciju pod nazivom “Sloboda”. Nju, kako kaže, čine predstavnici Srba. “Sloboda izražavanja, sloboda od korupcije, sloboda uzurpiranog kosovskog naroda”, značenje je kolicije u pravom smislu te reči, rekao je predsednik PDS.
Rašić:
Nenad Rašić (Foto Kim)

Predsednik PDS Nenad Rašić rekao je da su jednom rečju hteli da objasne težnju Srba na Kosovu, a to je potreba za slobodom, pa otud i naziv ove grupacije koja će se pojaviti na izborima za parlament Kosova, 6. oktobra.

“Želimo da pokrenmo jedan način razmišljanja šta `Slobada` znači u svakom smislu te reči. Sloboda izražavnja, sloboda od korupcije, kriminala, sloboda od bilo koje vrste ugnjetavanja, sloboda ovog našeg uzurpiranog kosovskog naroda, sloboda kosovskog Srbina, glavna je parola koalicije“, poručio je Rašić.

Rašić je istako da je cilj ove koalicije da pokrene dobru stranu koju kod naroda želi da probudi.

„Želimo da podstaknemo slobodarski duh, slobodno mišljenje, slobodno glasanje, razmišljanje, da pokažemo da mi kosovski Srbi imamo kapaciteta da predstavimo sebe u punom svetlu, a ne da nas predstavljalju ljudi koji nemaju nikakvo uporušte ni društveno, ni porodično u kosovskom društvu“.Ostale vesti

Političke stranke mogu potrošiti do 950.633 evra za loklane izbore
Centralna izborna komisija odobrila je na subotnjem sastanku novčana ograničenja potrošnje političkih subjekata za lokalnu izbornu kampanju 17. oktobra. Prema odluci CIK-a, gornja granica rashoda je u iznosu od 950.633 evra.
  • 19.06.2021
Od danas prijava političkih partija za lokalne izbore na Kosovu
Prijava za sertifikaciju političkih partija, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata koji žele da učestvuju u Lokalnim izborima na Kosovu biće moguća od danas do 16. avgusta, saopšteno je iz CIK-a.
  • 18.06.2021
Kurti u Beču zahteva priznanje od Srbije i deklaraciju o miru
Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je na samitu u Beču da bi Kosovo i Srbija trebalo da potpišu zajedničku mirovnu deklaraciju sa opredeljenjem o nenapadanju i naglasio da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova i suoči se sa prošlošću, prenosi Koha.
  • 18.06.2021
Guterešu i drugi mandat generalnog sekretara UN
Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izabrala je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša za drugi petogodišnji mandat, javile su agencije.
  • 18.06.2021
Brnabić: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona, dodajući da nisu uspeli da se dogovore i oko drugih pitanja, poput deklaracije i regionalnih sporazuma.

  • 18.06.2021
Koha: Osmani u Antaliji tražila uklanjanje fusnote
Kosovska predsednica Vjosa Osmani se na jučerašnjem samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi koji je održan u Turskoj usprotivilia zvezdici i fusnoti pored imena Kosova i da je tražila da se oni uklone sa dokumenata koji se usvajaju, piše prištinski list Koha, prenosi Tanjug.
  • 18.06.2021