Vesti
Politika

Rašić se obratio Ustavnom sudu zbog penzija

Poslanik Srpske liste u kosovskoj skupštini i bivši ministar rada i socijalne zaštite Nenad Rašić obratio se Ustavnom sudu zbog naloga Ministarstva rada i socijalne zaštite da se obustavi isplata osnovnih penzija penzionerima koji ne žive na Kosovu, objavio je danas prištinski list "Zeri".
Rašić se obratio Ustavnom sudu zbog penzija
Nenad Rašić (Foto Kim)

Ministar rada i socijalne zaštite Arban Abraši preduzeo je taj korak kako bi raščistio penzioni sistem koji je prepun neregularnosti, navodi list.

Ovom koraku se suprotstavio i pokret Samoopredeljenje, koji Abrašijev potez smatra aktom protiv penzionera koji žive u dijaspori, dodaje se u tekstu.
 Ostale vesti

Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021
Lončar obišao ranjenog Sofronijevića

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar obišao je danas Srećka Sofronijevića, ranjenog prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu.

  • 19.10.2021