Vesti
Politika

Rašić: Raspisivanje izbora nepotrebno

Predsednik PDS-a Nenad Rašić smatra da je raspisivanje izbora nepotrebno i da je u pitanju „nešto što samo dva predsednika znaju“.
Rašić: Raspisivanje izbora nepotrebno
Nenad Rašić( Foto Kim)

Rašić za RTV Kim ističe da je „apsurdno raspisivati izbore kada ostavke predstavnika nisu prihvaćene, tačnije one su odbijene od strane vlade“.

Rašić kaže da je u pitanju nešto što samo dva predsednika znaju, Hašim Tači i Aleksandar Vučić, i da na osnovu svog plana nastavljaju da rade, te da će taj politički plan biti opasan za sve Srbe.

„Smatram da njihov plan koji predstavljalju u delovima, tačnije Tači predstavlja u široj hipotetičkoj formi, a Vučić ne predstavlja nikako, taj njihov plan je vrlo opasan za Srbe južno od Ibra, jer ćemo opet biti žrtve nečije politike, a da nismo uključeni u to. Ovo je još jedan način ugrožavanje Srba ne samo na severu već i na jugu“, kazao je Rašić.

Povodom učešća Srpske liste na predstojećim izborima Rašić kaže da ga ništa ne može iznenaditi.

„Ono što je već više puta rečeno, nažalost, pre svega, od strane predsednika Aleksandra Vučića reflektuje se na sve nivoe, oni su konstruisani da opet učestvuju na izbore, samo me interesuje da li tu ima nekih moralnih ograničenja, recimo za sever Mitrovice, Rakić je dao ostavku i sada će opet on biti kandidat. To stvarno nema smisla“, kazao je Rašić za RTV Kim.

Ono što je još apsurdnije, kaže Rašić, je to što će oni podneti ostavke nakon izbora „sve ovo miriše na loše“.

Rašić dodaje da povodom bojkota opzicije na Kosovu, koja je najavila i formiranje saveza Srba sa Kosova da su oni apsolutno u pravu, jer uslovi za održavanje izbora neće biti ravnopravni.

„Biće ono već viđeno, što se dešava već treći ili četvrti izborni proces. Sa njihovo strane je to apsolutno opravdano, ukoliko u ovom momentu, kao preliminarni zaključak smatraju da izbore treba bojkovati“, zaključio je Rašić.Ostale vesti

Stano: Kašnjenje u sprovođenju Mape puta zbog tehničkih aspekata

Portparol Evropske unije Peter Stano objasnio je kašnjenje srpske kompanije Elektrosever zbog nesprovođenja sporazuma o energetici, postignutog u Briselu u junu ove godine, između Kosova i Srbije.

  • 07.10.2022
Evropska komisija potvrdila preporuku o viznoj liberalizaciji za Kosovo

Evropska komisija je potvrdila preporuku u ukidanju viznog režima za građane Kosova. Ocenili su da preporuka koja datira od 2018. ostaje "u potpunosti važeća".

  • 07.10.2022
Bez velikih očekivanja od Vučićevog obraćanja. „Pritisci postoje, a mi već znamo da živimo teško“
Posle niza sastanaka sa evropskim zvaničnicima i posle gotovo deset dana držanja u neizvesnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će se obratiti javnosti. Obraćanje dolazi i nakon trilateralnog sastanka koji je imao u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom na kojem je jedna od tema bila Kosovo. Poznavaoci prilika na Kosovu veruju da će Vučić ponovo izaći sa pričom o „teškim danima“ i pritiscima po pitanju postizanja konačnog rešenja sa zvaničnicima u Prištini.
  • 07.10.2022
Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022