Vesti
Politika

Rašić: Raspisivanje izbora nepotrebno

Predsednik PDS-a Nenad Rašić smatra da je raspisivanje izbora nepotrebno i da je u pitanju „nešto što samo dva predsednika znaju“.
Rašić: Raspisivanje izbora nepotrebno
Nenad Rašić( Foto Kim)

Rašić za RTV Kim ističe da je „apsurdno raspisivati izbore kada ostavke predstavnika nisu prihvaćene, tačnije one su odbijene od strane vlade“.

Rašić kaže da je u pitanju nešto što samo dva predsednika znaju, Hašim Tači i Aleksandar Vučić, i da na osnovu svog plana nastavljaju da rade, te da će taj politički plan biti opasan za sve Srbe.

„Smatram da njihov plan koji predstavljalju u delovima, tačnije Tači predstavlja u široj hipotetičkoj formi, a Vučić ne predstavlja nikako, taj njihov plan je vrlo opasan za Srbe južno od Ibra, jer ćemo opet biti žrtve nečije politike, a da nismo uključeni u to. Ovo je još jedan način ugrožavanje Srba ne samo na severu već i na jugu“, kazao je Rašić.

Povodom učešća Srpske liste na predstojećim izborima Rašić kaže da ga ništa ne može iznenaditi.

„Ono što je već više puta rečeno, nažalost, pre svega, od strane predsednika Aleksandra Vučića reflektuje se na sve nivoe, oni su konstruisani da opet učestvuju na izbore, samo me interesuje da li tu ima nekih moralnih ograničenja, recimo za sever Mitrovice, Rakić je dao ostavku i sada će opet on biti kandidat. To stvarno nema smisla“, kazao je Rašić za RTV Kim.

Ono što je još apsurdnije, kaže Rašić, je to što će oni podneti ostavke nakon izbora „sve ovo miriše na loše“.

Rašić dodaje da povodom bojkota opzicije na Kosovu, koja je najavila i formiranje saveza Srba sa Kosova da su oni apsolutno u pravu, jer uslovi za održavanje izbora neće biti ravnopravni.

„Biće ono već viđeno, što se dešava već treći ili četvrti izborni proces. Sa njihovo strane je to apsolutno opravdano, ukoliko u ovom momentu, kao preliminarni zaključak smatraju da izbore treba bojkovati“, zaključio je Rašić.Ostale vesti

Izbori u Srbiji 2022, Dačić na čelu Skupštine

Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, i vanredni parlamentarni izbori biće održani najkasnije zajedno sa predsedničkim, 3. aprila 2022. godine, izjavio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva stranke na kojoj se razgovaralo o sastavu nove Vlade. U Vladi će, najavio je Vučić, biti i SPAS i SPS, dok će lider socijalista Ivica Dačić biti novi predsednik Skupštine Srbije.

  • 20.10.2020
Hoti Lajčaku: Nema zadiranja u

Kosovski premijer Avdulah Hoti poručio je izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku da je jedan od principa za dijalog, koje je uspostavila Priština, da se neće zadirati u "unitarni karakter" Kosova.

  • 20.10.2020
Tači raspisao izbore za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice
Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vandredne izbore za gradonačelnike opština Podujevo i Severna Mitrovica, koji će biti održani 29. novembra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.
  • 20.10.2020
Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020