Vesti
Politika

Rašić: Raspisivanje izbora nepotrebno

Predsednik PDS-a Nenad Rašić smatra da je raspisivanje izbora nepotrebno i da je u pitanju „nešto što samo dva predsednika znaju“.
Rašić: Raspisivanje izbora nepotrebno
Nenad Rašić( Foto Kim)

Rašić za RTV Kim ističe da je „apsurdno raspisivati izbore kada ostavke predstavnika nisu prihvaćene, tačnije one su odbijene od strane vlade“.

Rašić kaže da je u pitanju nešto što samo dva predsednika znaju, Hašim Tači i Aleksandar Vučić, i da na osnovu svog plana nastavljaju da rade, te da će taj politički plan biti opasan za sve Srbe.

„Smatram da njihov plan koji predstavljalju u delovima, tačnije Tači predstavlja u široj hipotetičkoj formi, a Vučić ne predstavlja nikako, taj njihov plan je vrlo opasan za Srbe južno od Ibra, jer ćemo opet biti žrtve nečije politike, a da nismo uključeni u to. Ovo je još jedan način ugrožavanje Srba ne samo na severu već i na jugu“, kazao je Rašić.

Povodom učešća Srpske liste na predstojećim izborima Rašić kaže da ga ništa ne može iznenaditi.

„Ono što je već više puta rečeno, nažalost, pre svega, od strane predsednika Aleksandra Vučića reflektuje se na sve nivoe, oni su konstruisani da opet učestvuju na izbore, samo me interesuje da li tu ima nekih moralnih ograničenja, recimo za sever Mitrovice, Rakić je dao ostavku i sada će opet on biti kandidat. To stvarno nema smisla“, kazao je Rašić za RTV Kim.

Ono što je još apsurdnije, kaže Rašić, je to što će oni podneti ostavke nakon izbora „sve ovo miriše na loše“.

Rašić dodaje da povodom bojkota opzicije na Kosovu, koja je najavila i formiranje saveza Srba sa Kosova da su oni apsolutno u pravu, jer uslovi za održavanje izbora neće biti ravnopravni.

„Biće ono već viđeno, što se dešava već treći ili četvrti izborni proces. Sa njihovo strane je to apsolutno opravdano, ukoliko u ovom momentu, kao preliminarni zaključak smatraju da izbore treba bojkovati“, zaključio je Rašić.Ostale vesti

Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020