Vesti
Politika

Rašić: Neozbiljni pozivi premijera Mustafe

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić smatra da glasanje za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom ne može da se desi u narednih nedelju dana, dodajući da je poziv Ise Mustafe da se Srbi vrate u institucije neozbiljan.
Rašić: Neozbiljni pozivi premijera Mustafe
Nenad Rašić (Foto arhiva Kim)

Premijer Kosova Isa Mustafa najavio je da će Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom biti dostavljen Skupštini na ratifikaciju za nekoliko dana. Sednici neće prisustvovati poslanici Srpske liste.

"Mi nismo došli do kompromisa što se tiče samog glasanja za demarkaciju. Ponekad stvarno ne razumem moje kolege političare iz Vlade, pogotovo premijera, koji tvrdi da će neka tačka biti stavljena na dnevni red parlamenta. Uopšte nismo imali dogovor da o tome raspravljamo, a kamoli glasamo", kaže Rašić.

Govoreći o povratku u kosovske institucije, Rašić je kazao da su pozivi kosovskog premijera Ise Mustafe bili "šablonski".

"Osim tih šablonskih poziva i inicijative Natalije Apostolove da pokuša da približi naše stavove, ništa se drugo nije desilo. To što premijer naziva pozivom, ja nazivam šablonskim pozivom za ispunjavanje dnevnih vesti. Nije bilo iskrenog poziva. Smatram da je neozbiljno pozivati na takav način", kaže Rašić.

Poslanici Srpske liste su nakon usvajanja Zakona o Trepči i strateškim investicijama odlučili da "zamrznu" svoj rad u kosovskom parlamentu.Ostale vesti

Izbori u Srbiji 2022, Dačić na čelu Skupštine

Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, i vanredni parlamentarni izbori biće održani najkasnije zajedno sa predsedničkim, 3. aprila 2022. godine, izjavio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva stranke na kojoj se razgovaralo o sastavu nove Vlade. U Vladi će, najavio je Vučić, biti i SPAS i SPS, dok će lider socijalista Ivica Dačić biti novi predsednik Skupštine Srbije.

  • 20.10.2020
Hoti Lajčaku: Nema zadiranja u

Kosovski premijer Avdulah Hoti poručio je izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku da je jedan od principa za dijalog, koje je uspostavila Priština, da se neće zadirati u "unitarni karakter" Kosova.

  • 20.10.2020
Tači raspisao izbore za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice
Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vandredne izbore za gradonačelnike opština Podujevo i Severna Mitrovica, koji će biti održani 29. novembra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.
  • 20.10.2020
Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020