Vesti
Politika

Rašić: Neozbiljni pozivi premijera Mustafe

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić smatra da glasanje za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom ne može da se desi u narednih nedelju dana, dodajući da je poziv Ise Mustafe da se Srbi vrate u institucije neozbiljan.
Rašić: Neozbiljni pozivi premijera Mustafe
Nenad Rašić (Foto arhiva Kim)

Premijer Kosova Isa Mustafa najavio je da će Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom biti dostavljen Skupštini na ratifikaciju za nekoliko dana. Sednici neće prisustvovati poslanici Srpske liste.

"Mi nismo došli do kompromisa što se tiče samog glasanja za demarkaciju. Ponekad stvarno ne razumem moje kolege političare iz Vlade, pogotovo premijera, koji tvrdi da će neka tačka biti stavljena na dnevni red parlamenta. Uopšte nismo imali dogovor da o tome raspravljamo, a kamoli glasamo", kaže Rašić.

Govoreći o povratku u kosovske institucije, Rašić je kazao da su pozivi kosovskog premijera Ise Mustafe bili "šablonski".

"Osim tih šablonskih poziva i inicijative Natalije Apostolove da pokuša da približi naše stavove, ništa se drugo nije desilo. To što premijer naziva pozivom, ja nazivam šablonskim pozivom za ispunjavanje dnevnih vesti. Nije bilo iskrenog poziva. Smatram da je neozbiljno pozivati na takav način", kaže Rašić.

Poslanici Srpske liste su nakon usvajanja Zakona o Trepči i strateškim investicijama odlučili da "zamrznu" svoj rad u kosovskom parlamentu.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021