Vesti
Politika

Rašić: Navikli smo na maratonske sastanke bez rezultata

Brisel će na kraju predstaviti neki dokument i biće uzmi ili ostavi, kazao je Nenad Rašić ocenjujući tok pregovora Beograda i Prištine.
Rašić: Navikli smo na maratonske sastanke bez rezultata
Nenad Rašić (Foto Kim)

Poslanik u Skupštini Kosova i predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić rekao je komentarišući jučerašnje razgovore u Briselu da su maratonski sastanci i nepostizanje dogovora postali navika.

Rašić je rekao da će delegacije čekati neki finalni dokument i da će biti „zamoljene“ da ga potpišu.

„Dokument će biti predstavljen i biće kao i uvek uzmi ili ostavi. To će kao po starom dobrom običaju neko iz Brisela da finalizira i da ga predstavi“, kazao je Rašić.

Govoreći o jednoj o četiri teme koje su se juče našle za pregovaračkim stolom, energetici, Rašić je istakao da rešavanje tog pitanja zahteva više vremena.

„To su velika postrojenja u pitanju, treba sve razjasniti kako bi njima moglo da se rukovodi. Recimo, samo pokretanje „Trepče“,  zahtevalo bi dosta ulaganja, a siguran sam da ni Beograd ni Priština to finansijski ne bi mogi da izdrže“, rekao je Rašić.

Komentarišući to što se o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, energetici i „Parku mira“ zajedno pregovara u Briselu i da će se potpisati jedan sporazum, Rašić ocenjuje da sve te tačke nemaju jednaku važnost.

„Četvrta tačka pregovora, po meni najmanje bitna „Park mira“ uopšte tu nije potrebna. Kada razgovarate o postrojenjima koja vrede milione ili milijardu evra i razgovarate o Parku mira to apsolutno nije adekvatno“, zaključio je Rašić.Ostale vesti

Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022
Stojanović: Građani imaju mnogo veću moć nego što misle
Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović veruje da je aktuelna predsednica opštine Ljiljana Šubarić "odlučila da ispravi svoju grešku" i zatraži poništenje odluke SO o razmeni zemljišta sa albanskim biznismenom u Čaglavici, jer joj je “tako savetovano u Beogradu”.
  • 06.10.2022
I Vjosa Osmani će u Pragu razgovarati sa Makronom i Šolcom
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se u Pragu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
  • 06.10.2022
Vučić u Pragu sa Makronom i Šolcom o Kosovu, sankcijama Rusiji…
Emanuel Makron, Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće u Pragu o Kosovu, evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji, javio je RTS.
  • 06.10.2022