Vesti
Politika

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru

Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Nenad Rašić (Foto Kim)

Rašić ističe da je danas grupa roditelja sa njihovim advokatima uložila žalbu na odluku suda.

„Nadam se da će Apelacioni sud u dogledno vreme, a ako se ne varam oni imaju rok od 48 sati, pa makar i u ponedeljak bilo, doneti odluku o tome da odbaci odluku o pritvoru, odnosno da prihvati žalbe i potencijalno oslobodi sve“, rekao je Rašić, i dodao:

„Ja sam i juče ujutru i prekjuče pričao sa određenim predstavnicima i u Policiji i u Tužilaštvu i najiskrenije zamolio da, pošto su deca, imajući u vidu njihove godine, da ih sve oslobode. Čak uopšte nisam pravio razliku da li je u pitanju momak koji je udario mog sina i tako ga strašno povredio, da li će on biti pušten ili ne. Ja sam zamolio za sve, jer su tako mladi i može delovati traumatično za njih. Nažalost, ništa od toga se nije realizovalo. Kažem nažalost, jer je juče produžen pritvor i to je jedna od stvari koja može da utiče na sve nas“.

Rašić ja kazao da policija nije odradila dobro svoj posao, „jer su obe grupe poistovećene jednako“.

„Na neki paušalni način, šablonski, produžen je pritvor za sve. Nije odvojeno kao što je trebalo da bude, da je postojala grupa napadača i grupa napadnutih. To u ovom slučaju nije dovoljno dobro objašnjeno u izveštajima, samim tim Tužilac nije to dovoljno dobro shvatio, i na kraju sudija koji je samo po automatizmu, kako mu je bilo predloženo od strane Tužilaštva, prihvatio predlog i produžio pritvor svima“, kazao je Rašić.

Na pitanje, da li je moglo da prođe bez političkog uplitanja, Rašić je kazao:

„Ne bih ga nazvao političkim uplitanjem,više, verbalnim nadmetanjem, u kojem je svako od tih govornika pokušao da predstavi sebe kao da je on to znao, ili predvideo, da omalovaži nažalost. Srpska lista se zajedno sa predsednikom Vučićem trudi da to umanji, da obesmisli, da to predstavi kao apsolutno bezazleno, čak i kao banditsku organizaciju. To mene najviše vređa, jer to za mene nisu banditi, sa bilo koje strane da su, bilo da je moj sin ili onaj koji je udario, to su naša deca koja su pogrešno usmerena. Da li je moglo proći bez toga, naravno da je moglo. Nisam ja taj koji je inicirao sve to, ja sam u celom slučaju bio žrtva i tako sam morao da se brinem o svom detetu i saniram sve njegove povrede. Ono što se onda desilo je bio talas koji je poneo sve nas, pa čak i mene, u celom procesu“, rekao je Rašić.

Ceo intervju sa predsednikom PDS-a Nenadom Rašićem, a povodom tuče u Lapljem Selu, možete pogledati na kanalu RTV Kim večeras u 19:30 časova.

 Ostale vesti

Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021
’’Pič je dobar čovek u loše vreme za Balkan’’
Trenutno se Srbija smatra glavnim problemom, zbog toga je dobro što je došao čovek koji poznaje Srbiju, ovdašnje vođstvo, koji će imati autoriteta da ih ubedi da malo promene politike i da se, Srbija opredeli hoće li da bude u NATO-u ili protiv, rekao je za RTV Kim direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić u komentaru imenovanja Stjuarta Piča od strane britanskog premijera Borisa Džonsona na mesto specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. Miodrag Marinković iz Centra za afirmativnu društvenu akciju (CASA), Pičovu novu poziciju sagledava kao potrebu Velike Britanije da posle izlaska iz EU očuva svoju aktivnu ulogu u regionu, ne samo zbog bezbednosnih pretnji, već i zbog rastućeg uticaja Rusije u Srbiji i Bosni.
  • 02.12.2021