Vesti
Politika

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru

Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Nenad Rašić (Foto Kim)

Rašić ističe da je danas grupa roditelja sa njihovim advokatima uložila žalbu na odluku suda.

„Nadam se da će Apelacioni sud u dogledno vreme, a ako se ne varam oni imaju rok od 48 sati, pa makar i u ponedeljak bilo, doneti odluku o tome da odbaci odluku o pritvoru, odnosno da prihvati žalbe i potencijalno oslobodi sve“, rekao je Rašić, i dodao:

„Ja sam i juče ujutru i prekjuče pričao sa određenim predstavnicima i u Policiji i u Tužilaštvu i najiskrenije zamolio da, pošto su deca, imajući u vidu njihove godine, da ih sve oslobode. Čak uopšte nisam pravio razliku da li je u pitanju momak koji je udario mog sina i tako ga strašno povredio, da li će on biti pušten ili ne. Ja sam zamolio za sve, jer su tako mladi i može delovati traumatično za njih. Nažalost, ništa od toga se nije realizovalo. Kažem nažalost, jer je juče produžen pritvor i to je jedna od stvari koja može da utiče na sve nas“.

Rašić ja kazao da policija nije odradila dobro svoj posao, „jer su obe grupe poistovećene jednako“.

„Na neki paušalni način, šablonski, produžen je pritvor za sve. Nije odvojeno kao što je trebalo da bude, da je postojala grupa napadača i grupa napadnutih. To u ovom slučaju nije dovoljno dobro objašnjeno u izveštajima, samim tim Tužilac nije to dovoljno dobro shvatio, i na kraju sudija koji je samo po automatizmu, kako mu je bilo predloženo od strane Tužilaštva, prihvatio predlog i produžio pritvor svima“, kazao je Rašić.

Na pitanje, da li je moglo da prođe bez političkog uplitanja, Rašić je kazao:

„Ne bih ga nazvao političkim uplitanjem,više, verbalnim nadmetanjem, u kojem je svako od tih govornika pokušao da predstavi sebe kao da je on to znao, ili predvideo, da omalovaži nažalost. Srpska lista se zajedno sa predsednikom Vučićem trudi da to umanji, da obesmisli, da to predstavi kao apsolutno bezazleno, čak i kao banditsku organizaciju. To mene najviše vređa, jer to za mene nisu banditi, sa bilo koje strane da su, bilo da je moj sin ili onaj koji je udario, to su naša deca koja su pogrešno usmerena. Da li je moglo proći bez toga, naravno da je moglo. Nisam ja taj koji je inicirao sve to, ja sam u celom slučaju bio žrtva i tako sam morao da se brinem o svom detetu i saniram sve njegove povrede. Ono što se onda desilo je bio talas koji je poneo sve nas, pa čak i mene, u celom procesu“, rekao je Rašić.

Ceo intervju sa predsednikom PDS-a Nenadom Rašićem, a povodom tuče u Lapljem Selu, možete pogledati na kanalu RTV Kim večeras u 19:30 časova.

 Ostale vesti

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
  • 21.04.2021
Nakon formiranja novih kosovskih vlasti i odluke da će premijer Aljbin Kurti predvoditi kosovsku delegaciju u razgovorima sa Beogradom, postavlja se  pitanje kakva su očekivanja Međunarodne zajednice, a pre svega EU i SAD, od nastavka dijaloga u Briselu.
  • 21.04.2021
Demokracija: Kurti i Vučić sledeće nedelje u Briselu, a potom u Parizu
Pozivajući se na međunarodne izvore prištinski portal "Demokracia.com" objavio je da se sledeće nedelje očekuje da kosovski premijer Aljbin Kurti otputuje u Brisel kako bi se sastao sa visokim evropskim zvaničnicima.
  • 21.04.2021
Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021