"Rampa" za odbojkaše na Brnjaku

Odbojkašima "Bukovice" iz Ivanjice i "Ribnice" iz Kraljeva zabranjeno je da pređu prelaz Brnjak kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Podeli ovaj članak sa:
  • Administrativni prelaz Brnjak (Foto arhiva KIM)

Predsednik i trener OK "Gračanica", Milan Dabić rekao je za KoSSev da je juče pušten ženski odbojaški tim iz Bajine Bašte, ali da danas nisu pustili nijedan.

Dabić je naveo da su ekipe Gračanice i Lipljana danas trebalo da budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice.

Prema njegovim rečima, oni su na osnovu pređašnjih iskustva drugih sportskih timova, ali i na osnovu informacija iz, kako je objasnio, neformalnih kanala bili obavešteni da će utakmice biti odložene, jer gostima neće biti dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova.

Izuzetak koji je juče načinjen za ženski odbojkaški tim "Tara" iz Bajine Bašte, bio je presudan da gosti ipak pokušaju da dođu i danas u Zubin Potok.

"Mi smo danas bili skeptični po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juče nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juče pustili, ali danas nisu pustili ni jedan srpski tim iz Srbije", rekao je Dabić za KoSSev.

I predsednik odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice potvrdio je za KoSSev da je ovaj tim vraćen sa Brnjaka oko 14 časova zato što nisu posedovali dozvolu sportskog saveza Kosova.

"Odbija se ulazak na Kosovo vozilu koje prevozi sedam igrača odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice. Lica ne poseduju odobrenje od sportskog saveza Kosova za odigravanje utakmice", navodi se u dokumentu koji je uručen predstavnicima kluba po zabrani ulaska, kaže Nešovanović.

Ovo je jedan u nizu od sve učestalijih primera zabrana ulaska sportskih timova iz centralne Srbije, napominje KoSSev.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane