Vesti
Politika

Ramić: Ako uđemo u Skupštinu radićemo za naš narod

Romska inicijativa nastavlja kampanju „od vrata do vrata“. Danas su obišli selo Lepinu u kojoj živi dosta romskih porodica.
Ramić: Ako uđemo u Skupštinu radićemo za naš narod
Aziza Ramić (Foto Kim)

Kandidatkinja za poslanicu Aziza Ramić kaže u izjavi za RTV Kim da je cilj da se bolje upoznaju sa potrebama građana.

„Cilj nam je da od njih čujemo koji su glavni problemi sa kojima se susreću. Da znaju da je neko tu za nijih, da je ovo nova partije koja će im pomoći koliko god može. Razlika u problemima je od sela do sela, u Lepini je problem sa infrastrukturom, zapošljavanjem“.

Ramićeva obećava da ukoliko budu imali poslanike u Skupštni Kosova da će se fokusirati na probleme koje imaju pripadnici romske zajednice.

"Ako budemo dobili neko mesto u skupštini možemo obećati da ćemo i dalje raditi za naš narod, i dalje ćemo se truditi da njihove probleme koliko toliko rešimo", rekla je Ramićeva i dodala  „zadnjih 20 godina ova mesta su zaboravljena i odlučili smo da napravimo jednu inicijativu koja će biti glas Roma, glas ovog naroda, da im pokažemo da smo i mi ovde i da imamo probleme, koje niko ne rešava“.

Kaže da kampanja protiče u dobroj atmosferi i da će se potruditi da obiđu svaku sredinu u kojoj živi ovaj deo stanovništva Kosova.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021