Ramadani demantuje Stoltenberga

Zamenik ministra za KBS Burim Ramadani tvrdi da je transformacija KBS u vojsku u skladu sa bilateralnim i multilateralnim obavezama država članica NATO, kao i misije NATO na Kosovu. Proces transformacije biće dug i trajaće desetak godina, navodi Ramadani.

Podeli ovaj članak sa:
  • Pripadnici KBS-a (Foto Predsedništvo Kosova)

Ramadani se oglasio posle upozorenja generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je transformacija KBS u vojsku Kosova suprotna preporukama mnogih članica NATO i da dolazi u pogrešno vreme.

On je praktično demantovao Stoltenberga i poručio da "nema mesta konfuziji".

"Transformacija KBS je u skladu sa bilateralnim i multilateralnim obavezama država članica NATO, kao i misije NATO na Kosovu ", rekao je Ramadani, preneo je prištinski Ekspres.

Ramadani stav generalnog sekretara Alijanse tumači "poteškoćama koje NATO ima po pitanju konsenzusa", jer postoje države koje ne priznaju Kosovo.

"Mi, nažalost, nismo imali direktan pristup zvaničnicima tih država da bismo im objasnili naš plan i proces", navodi Ramadani.

Istovremeno, ističe da Priština pozdravlja proširenje NATO i dodaje da će Kfor i dalje biti prisutan na Kosovu, što će, kako kaže, samo ubrzati proces transformacije KBS u vojsku.

Napomenuo je da će nakon usvajanja paketa zakona, proces transformacije biti dug i trajati desetak godina, te da će Priština imati dovoljno vremena da ispuni sve operativne kapacitete.

Rekao je i da Kosovo namerava da bude član NATO, s ciljem da doprinese bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane