Ramadani demantuje Stoltenberga

Zamenik ministra za KBS Burim Ramadani tvrdi da je transformacija KBS u vojsku u skladu sa bilateralnim i multilateralnim obavezama država članica NATO, kao i misije NATO na Kosovu. Proces transformacije biće dug i trajaće desetak godina, navodi Ramadani.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pripadnici KBS-a (Foto Predsedništvo Kosova)

Ramadani se oglasio posle upozorenja generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je transformacija KBS u vojsku Kosova suprotna preporukama mnogih članica NATO i da dolazi u pogrešno vreme.

On je praktično demantovao Stoltenberga i poručio da "nema mesta konfuziji".

"Transformacija KBS je u skladu sa bilateralnim i multilateralnim obavezama država članica NATO, kao i misije NATO na Kosovu ", rekao je Ramadani, preneo je prištinski Ekspres.

Ramadani stav generalnog sekretara Alijanse tumači "poteškoćama koje NATO ima po pitanju konsenzusa", jer postoje države koje ne priznaju Kosovo.

"Mi, nažalost, nismo imali direktan pristup zvaničnicima tih država da bismo im objasnili naš plan i proces", navodi Ramadani.

Istovremeno, ističe da Priština pozdravlja proširenje NATO i dodaje da će Kfor i dalje biti prisutan na Kosovu, što će, kako kaže, samo ubrzati proces transformacije KBS u vojsku.

Napomenuo je da će nakon usvajanja paketa zakona, proces transformacije biti dug i trajati desetak godina, te da će Priština imati dovoljno vremena da ispuni sve operativne kapacitete.

Rekao je i da Kosovo namerava da bude član NATO, s ciljem da doprinese bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Ostale vesti

 • Demonstranti u Prištini traže ostavku Brovine

  Demonstranti u Prištini traže ostavku Brovine

  U Prištini je održan protestni marš pod nazivom "Tretiraj me dostojanstveno", a učesnici su zahtevali, između ostalog, ostavku poslanice Fljore Brovine zbog objavljivanja fotografije navodnog seksualnog nasilja na Kosovu.

 • Na Gizimestanu osnovan Savez za Kosovo i Metohiju

  Na Gizimestanu osnovan Savez za Kosovo i Metohiju

  Savez za Kosovo i Metohiju kao ogranak Saveza za Srbiju formiran je danas na Gazimestanu. Kratko je održana osnivačka skupština na kojoj su se obratili predsedavajući SZS Borko Stefanović, ali i Dragan Đilas, Slaviša Ristić, Rada Trajković, kao i poslanici Dveri i Nove stranke. Predsedniku Dveri Bošku Obradoviću nije dozvoljen dolazak na Kosovo. 

 • Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

  Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

  Više stotina Srba sa centralnog Kosova, uglavnom zaposlenih u institucijama Republike Srbije, odnosno u privremenim organima koji funkcionišu na centralnom Kosovu i zaposleni iz opštine Gračanica, okupili su se ispred Doma kulture u Gračanici u znak protesta zbog najavljene osnivačke skupštine Saveza za Kosovo i Metohiju, čije je zvanično formiranje zakazano za danas u podne.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane