Vesti
Politika

Rama progovorio o Haradinajevoj ostavci

Albanski premijer Edi Rama danas je prvi put prokomentarisao ostavku Ramuša Haradinaja na mestu predsednika kosovske vlade i njegov odlazak na saslušanje u Hag, konstatacijom da je to što je Haradinaj uradio najnormalnija stvar i da je taj potez političko i taktičko pitanje.
Rama progovorio o Haradinajevoj ostavci
Edi Rama (Foto Beta)

Kako prenosi prištinska Gazeta, Edi Rama se ni danas o Haradinajevoj ostavci nije izjasnio "po svojoj volji", već na pitanje novinara.

U odgovoru se fokusirao, ocenjuje Gazeta, poput Tačija, "na povezivanje uloge takozvane OVK sa optužnicom Haradinaja".

"Ramuša Haradinaja i Jakupa Krasnićija smatram pripadnicima oslobodilačkog pokreta, čiji slobodarski karakter se ovim optužbama ne može poništiti", rekao je Rama.Ostale vesti

Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020
Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020