Vesti
Politika

Rama danas sa liderima političkih partija

Premijer Albanije, Edi Rama, drugog dana posete Kosovu nastaviće susrete sa liderima političkih stranaka.
Rama danas sa liderima političkih partija
Edi Rama (Foto Klan Kosova)

Rama će se danas sastati sa liderom Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isom Mustafom, liderom Alijanse za novo Kosovo, Bedžetom Pacolijem i gradonačelnikom Prištine, Špendom Ahmetijem.

Takođe, na dnevnom redu je i sastanak sa liderom Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramušem Haradinajem, međutim kako navodi RTK, neizvesno je da li će ovaj sastanak biti održan zbog ranijeg sukoba oko ideje razmene teritorija, koji je završen sa tužbom premijera Albanije u Osnovnom sudu u Prištini protiv Haradinaja zbog klevete.

Na kraju posete Kosovu, Rama će održati konferenciju za novinare.

Premijer Albanije, Edi Rama, boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

 Ostale vesti

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020