Vesti
Politika

Rama danas sa liderima političkih partija

Premijer Albanije, Edi Rama, drugog dana posete Kosovu nastaviće susrete sa liderima političkih stranaka.
Rama danas sa liderima političkih partija
Edi Rama (Foto Klan Kosova)

Rama će se danas sastati sa liderom Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isom Mustafom, liderom Alijanse za novo Kosovo, Bedžetom Pacolijem i gradonačelnikom Prištine, Špendom Ahmetijem.

Takođe, na dnevnom redu je i sastanak sa liderom Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramušem Haradinajem, međutim kako navodi RTK, neizvesno je da li će ovaj sastanak biti održan zbog ranijeg sukoba oko ideje razmene teritorija, koji je završen sa tužbom premijera Albanije u Osnovnom sudu u Prištini protiv Haradinaja zbog klevete.

Na kraju posete Kosovu, Rama će održati konferenciju za novinare.

Premijer Albanije, Edi Rama, boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

 Ostale vesti

Grenel: Nismo očekivali brz dogovor u izbornoj godini
Nikada nismo verovali u brz dogovor Kosova i Srbije u izbornoj godini, i nikada nismo mislili da će naš jedini fokus na ekonomskoj normalizaciji značiti brzo rešenje, izjavio je Ričard Grenel.
  • 08.07.2020
Hoti: Evropska perspektiva jedina prilika za mir i stabilnost
Evropska perspektiva Zapadnog Balkana je jedina prilika za mir, stabilnost i napredak u ovom delu Evrope, ocenio je premijer Koosova Avdulah Hoti posle razgovora s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu.
  • 08.07.2020
Vučić: Teško leto i jesen po pitanju Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zemlju očekuju "teško leto i jesen" po pitanju Kosova.
  • 07.07.2020
Lajčak s nemačkim zvaničnicima uoči dijaloga Beograda i Prištine
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak razgovarao je u Berlinu o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine s nemačkim predsednikom Frankom Valterom Štajnmajerom, šefom diplomatije Hajkom Masom i savetnikom Angele Merkel za spoljne poslove Janom Hekerom.
  • 07.07.2020
Makron dočekao Hotija u Jelisejskoj palati
Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je danas premijera Kosova Avdulaha Hotija u Jelisejskoj palati, preneo je Hoti na Tviteru.
  • 07.07.2020
Dijalog Prištine i Beograda: Start ili reset

Posle višegodišnje pauze Evropska unija će krajem ove nedelje ponovo pokrenuti dijalog Beograda i Prištine sa mrtve tačke. Iako su, zvanično, poslednji razgovori održani 2018. godine, suštinski dijalog ne postoji od kraja 2015. Ubrzanje nastavka dijaloga sledi nakon formiranja nove vlasti u Prištini, popuštanja kosovske strane u vezi sa taksama na uvoz robe iz centralne Srbije i neuspelog pokušaja Vašingtona da pregovore oživi "na svom terenu".

  • 07.07.2020