Vesti
Politika

Rama: Besramni napadi Haradinaja na Kurtija

Albanski premijer Edi Rama napisao je na svom Tviter nalogu da su besramni napadi Ramuša Haradinaja na predsednika kosovske vlade.
Rama: Besramni napadi Haradinaja na Kurtija
Edi Rama (Foto: Facebook, Edi Rama)

On je ocenio da kosovski premijer Aljbin Kurti "može biti bilo šta, ali nije sluga Srbije".

“Besramno je Ramuš počeo da napada Aljbina Kurtija! Aljbin može biti bilo šta, ali nikada nije sluga Srbije! Voleo bih da niste podlegli napadima zbog smanjenja taksi, koje su uništile međunarodni ugled Kosova i Srbiju prikazali kao žrtvu u očima sveta”, napisao je Rama na svom Tviter nalogu.

Haradinaj: Rami sam blokirao velikosrpski plan

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj reagovao je na poruku albanskog premijera Edija Rame da su besramni njegovi napadi na kosovskog premijera Aljbina Kurtija i poručio da je Ramina reakcija razumljiva, jer mu je blokirao plan o podeli Kosova.

"Frustracija Edija Rame mnome je razumljiva. Znam da ne može da mi oprosti što sam osujetio velikosrpski plan. Edi Rama, nakon povratka iz Moskve ne gubi vreme, nego sprovodi Lavrovljeve savete", napisao je Haradinaj u postu na Fejsbuk nalogu.

Takođe, poručio je da ima nekoliko saveta za Kurtija u vezi sa Ramom i taksom od 100 odsto na srpske proizvode.

"Želim da premijer Aljbin Kurti nastavi svoj put blokiranja puta Edija Rame i drugih radi podele Kosova i osnaživanja Srbije i Rusije u našem regionu, držeći taksu do konačnog ugovora o priznavanju. Drugo je već istorija", istakao je Haradinaj.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020