Vesti
Politika

Rakiću Administrativna kancelarija?

Administrativna kancelarija za Severnu Mitrovicu biće integrisana u novu opštinsku administraciju, proisteklu iz poslednjih lokalnih izbora, najavila je šefica te kancelarije Adrijana Hodžić.
Rakiću Administrativna kancelarija?
Adrijana Hodžic (Foto Kim)


"Administrativna kancelarija je osnov za buduću opštinu Severna Mitrovica. Postoji sistem, postoji osoblje i svi zaposleni će preći da rade u opštinu Severna Mitrovica", rekla je šefica te kancelarije Adrijana Hodžić u emisiji "Slobodno srpski".

Administrativnu kancelariju za Severnu Mitrovicu osnovala je kosovska vlada 23. maja 2012. godine, i ona je funkcionisala pod ministarstvom za lokalnu samoupravu. Ta kancelarija je u severnom delu Kosovske Mitrovice jedini organ vlasti vlade u Prištini i od početka je bila suočena sa nepoverenjem lokalnih Srba.

Adrijana Hodžić je istakla da niko ne treba da se iznenadi ako zvanično sedište nove opštine Severna Mitrovica, za par nedelja, bude "tamo gde je trenutno sedište Administratvne kancelarije za severnu Mitrovicu".

"Spremna sam da u svakom trenutku gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću predam Administrativnu kancelariju i nadam se da ćemo sledeće nedelje ili meseca, ako se slože visoke politike, uspeti da izvršimo tu primopredaju", poručila je ona.

Hodžićeva je istakla da je trenutno "pravi" šef Administrativne kancelarije za Severnu Mitrovicu gradonačelnik Rakić.

Posle lokalnih izbora, prema njenim rečima, odluke u Administrativnoj kancelariji za severnu Mitrovicu ne donose više ona i njeno rukovodstvo, već rade u saradnji sa gradonačelnikom Rakićem.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021