Vesti
Politika

Rakiću Administrativna kancelarija?

Administrativna kancelarija za Severnu Mitrovicu biće integrisana u novu opštinsku administraciju, proisteklu iz poslednjih lokalnih izbora, najavila je šefica te kancelarije Adrijana Hodžić.
Rakiću Administrativna kancelarija?
Adrijana Hodžic (Foto Kim)


"Administrativna kancelarija je osnov za buduću opštinu Severna Mitrovica. Postoji sistem, postoji osoblje i svi zaposleni će preći da rade u opštinu Severna Mitrovica", rekla je šefica te kancelarije Adrijana Hodžić u emisiji "Slobodno srpski".

Administrativnu kancelariju za Severnu Mitrovicu osnovala je kosovska vlada 23. maja 2012. godine, i ona je funkcionisala pod ministarstvom za lokalnu samoupravu. Ta kancelarija je u severnom delu Kosovske Mitrovice jedini organ vlasti vlade u Prištini i od početka je bila suočena sa nepoverenjem lokalnih Srba.

Adrijana Hodžić je istakla da niko ne treba da se iznenadi ako zvanično sedište nove opštine Severna Mitrovica, za par nedelja, bude "tamo gde je trenutno sedište Administratvne kancelarije za severnu Mitrovicu".

"Spremna sam da u svakom trenutku gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću predam Administrativnu kancelariju i nadam se da ćemo sledeće nedelje ili meseca, ako se slože visoke politike, uspeti da izvršimo tu primopredaju", poručila je ona.

Hodžićeva je istakla da je trenutno "pravi" šef Administrativne kancelarije za Severnu Mitrovicu gradonačelnik Rakić.

Posle lokalnih izbora, prema njenim rečima, odluke u Administrativnoj kancelariji za severnu Mitrovicu ne donose više ona i njeno rukovodstvo, već rade u saradnji sa gradonačelnikom Rakićem.Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020