Vesti
Politika

Rakiću Administrativna kancelarija?

Administrativna kancelarija za Severnu Mitrovicu biće integrisana u novu opštinsku administraciju, proisteklu iz poslednjih lokalnih izbora, najavila je šefica te kancelarije Adrijana Hodžić.
Rakiću Administrativna kancelarija?
Adrijana Hodžic (Foto Kim)


"Administrativna kancelarija je osnov za buduću opštinu Severna Mitrovica. Postoji sistem, postoji osoblje i svi zaposleni će preći da rade u opštinu Severna Mitrovica", rekla je šefica te kancelarije Adrijana Hodžić u emisiji "Slobodno srpski".

Administrativnu kancelariju za Severnu Mitrovicu osnovala je kosovska vlada 23. maja 2012. godine, i ona je funkcionisala pod ministarstvom za lokalnu samoupravu. Ta kancelarija je u severnom delu Kosovske Mitrovice jedini organ vlasti vlade u Prištini i od početka je bila suočena sa nepoverenjem lokalnih Srba.

Adrijana Hodžić je istakla da niko ne treba da se iznenadi ako zvanično sedište nove opštine Severna Mitrovica, za par nedelja, bude "tamo gde je trenutno sedište Administratvne kancelarije za severnu Mitrovicu".

"Spremna sam da u svakom trenutku gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću predam Administrativnu kancelariju i nadam se da ćemo sledeće nedelje ili meseca, ako se slože visoke politike, uspeti da izvršimo tu primopredaju", poručila je ona.

Hodžićeva je istakla da je trenutno "pravi" šef Administrativne kancelarije za Severnu Mitrovicu gradonačelnik Rakić.

Posle lokalnih izbora, prema njenim rečima, odluke u Administrativnoj kancelariji za severnu Mitrovicu ne donose više ona i njeno rukovodstvo, već rade u saradnji sa gradonačelnikom Rakićem.Ostale vesti

Borel: EK podržava rad tužilaštva Kosova
Evropska komisija snažno podržava rad Specijalizovanih veća Kosova i Specijalizovanog tužilaštva Kosova i njegov rad smatra ključnim za dalji napredak Kosova ka Evropskoj Uniji, navodi se u odgovoru potpredsednika Komisije i šefa diplomatije EU Žozepa Borela na poslaničko pitanje o optužnici podnetoj protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 26.10.2020
Posle skoro četiri meseca, vlada Srbije “sklepana na brzinu”
Dan nakon objavljivanja imena većine ministara u novoj vladi Srbije, od kojih će se pojedini po prvi put oprobati u politici, nema previše iznenađenja. Poznavaoce situacije na terenu ipak zabrinjava to što se i od ovog sastava ne očekuje previše.
  • 26.10.2020
Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
  • 25.10.2020
Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020