Vesti
Politika

Rakić: Vučić misli da bi bilo dobro ukloniti barikade

Predsednik Srpske liste Goran Rakić nakon sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem poručio je da su od njega čuli vesti koje se tiču puštanja na slobodu uhapšenih Srba. Ujedno, prema rečima Rakića, Vučić je mišljenja da bi bilo dobro ukloniti barikade, „ali Srbi ne veruju Kurtijevoj vladi“.
Rakić: Vučić misli da bi bilo dobro ukloniti barikade
Predsednik Srpske list Goran Rakić (Foto FoNet/Milica Vučković)

„Dobili smo važne vesti koje se tiču puštanja na slobodu Pantića, Nedeljkovića i ostalih uhapšenih“, kazao je.

Poručio je i da su pročitali garancije EU i SAD da neće biti hapšenja ljudi „koji učestvuju na mirnim protestima izazvanim Kurtijevem terorom“.

„Dobili smo nove garancije da neće biti slanja KBS-a na Sever“, kazao je Rakić za TV Pink.

Preneo je i Vučićevo mišljenje da bi bilo dobro ukloniti barikade, ali ujedno i kazao da Srbi „ne veruju Kurtijevoj vladi“.

„Mi ne verujemo Kurtijevoj vladi. Mogu reći da ne verujemo ni međunarodnim garancijama. Pozivamo predsednika Vučića da sasluša predstavnike naroda na barikadama. Doćićemo sa preciznim zahtevima pred njega. Mi verujemo samo njemu“, kazao je bivši ministar u kosovskoj vladi.

Srbi, tvrdi Rakić, znaju da predsednik trpi veliki pritisak, ali da oni koji učestvuju u protestu traže od njega garancije, jer samo njemu veruju.

„Imamo zahteve koje ćemo preneti. Predsedniče samo vama verujemo, trebaju nam vaše garancije“, zaključio je Rakić.Ostale vesti

EU odbila učešće prištinske delegacije bez fusnote na donatorskoj konferenciji
Evropska unija onemogućila je danas kosovskom ministru finansija Hekuranu Muratiju da učestvuje na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriju u Briselu, insistirajući da Kosovo bude predstavljeno uz fusnotu.
  • 20.03.2023
Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023