Vesti
Politika

Rakić: Što pre razgraničiti Severnu i Južnu Mitrovicu

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas da je u interesu svih da što pre dođe do razgraničenja između opština Severna i Južna Mitrovica.
Rakić: Što pre razgraničiti Severnu i Južnu Mitrovicu
Goran Rakić (Foto arhiv Kim)

Rakić je u izjavi Tanjugu napomenuo da bi bilo dobro da se u rešavanje ovog pitanja  uključi i kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, umesto što izjavama otežava proces razgraničenja.

Rakić je reagujući na izjavu Tahirijeve koja je od njega zatražila da se suzdrži od “iracionalnih izjava i da poštuje kosovski Ustav i zakone”, odgovorio kontraoptužbom da bi ministarka trebalo da poštuje zakon.

On je podsetio da su prema kosovskim zakonima održani prošli lokalni izbori u Severnoj Mitrovici, a da bi sada neko iz Prištine da to zanemari i da granice između dve opštine crta na štetu građana severne Mitrovice.

“Zakon se ne može selektivno primenjivati. Zakon mora da važi podjednako za sve i uvek”, naglasio je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Rakić je istakao da danas neće sa gradonačelnikom južnog dela Mitrovice potpisati Memorandum o opštinskom regulativnom planu, kako je to najavila Edita Tahiri.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021