Rakić: Statut "Trepče" ostaće mrtvo slovo na papiru

"Statut Rudarskog kombinata "Trepča", koji je noćas usvojila kosovska skupština, ostaće mrtvo slovo na papiru, sa nadležnošću do reke Ibar".

Podeli ovaj članak sa:
  • Goran Rakić (Foto: Novosti)

To je izjavio predsednik Srpske liste Goran Rakić.

"Koliko god se albanski lideri trudili da politikom svršenog čina ugrožavaju opstanak srpskog naroda, pa nakon uvođenja taksi usvajaju i odluke kojima žele da otmu ’Trepču’ od srpskog naroda, Srbi i Srbija to neće dozvoliti", navodi se u saopštenju.

Rakić je podsetio da su decenijama generacije Srba, kako sa Kosova i Metohije, tako i iz centralne Srbije, izdvajale ogroman novac kako bi se izgradila "Trepča", i ako neko misli da ćemo mi to pokloniti, ili da će nam se tek tako oduzeti, grdno se vara.

"Ovaj statut koji je pisao jednonacionalni odbor, u kome nije bilo Srba, a kojim se pokušava oteti ’Trepča’, koja je privredno srce opstanka našeg naroda, će ostati mrtvo slovo na papiru sa nadležnošću do reke Ibar", navodi se u saopšenju.

Rakić je pozvao međunarodnu zajednicu, koja promoviše zaštitu prava svojine, da jasno poruči svojim pulenima da otimanje "Trepče" nije korak koji će naići na razumevanje Srba i Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane