Vesti
Politika

Rakić: Saradnja Srba i Albanaca nikada nije ni postojala

Saradnja između Srba i Albanaca nikada nije ni postojala u pravom smislu te reči, izjavio je u Kosovskoj Mitrovici predsednik Srpske liste Goran Rakić.
Rakić: Saradnja Srba i Albanaca nikada nije ni postojala
Goran Rakić (Foto Tanjug)

"Političari iz Prištine imaju dvostruke aršine. Imamo dobrog i lošeg policajca, jednog koji hoće da se predstavi kao prijatelj Srbima i onaj koji optužuje Srbe za sve, tako da ta saradnja ne postoji i nikada nije ni postojala u pravom smislu te reči", rekao je Rakić, odgovarajući na pitanje novinara kako Srbi i Albanci međusobno sarađuju, ako se zanemare politika i političke tenzije koje postoje.

Kako je dodao, saradnja možda postoji na papiru, ali u životu ne. Upitan da li ima prijatelja Albanca, Rakić je odgovorio: "Prijatelja ne, ali poznanika da".

Rakić je istakao da bi bez države Srbije, njene vlade i Kancelarije za KiM, život Srba na KiM bio nemoguć.Ostale vesti

Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
  • 03.08.2020
Pompeo odbio da primi Hisenija?
Majk Pompeo je odbio da se sastane sa koordinatorom za dijalog između Kosova i Srbije Skenderom Hisenijem, navode diplomatski izvori u Vašingtonu, piše Ljajmi. Kosovski koordinator za dijalog demantovao je ove navode.
  • 03.08.2020
Vulin: Ideja Velike Albanije najveća bezbednosna pretnja
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je najveća bezbenosna pretnja za region ideja Velike Albanije, ali da Srbija „pažljivo motri“ situaciju.
  • 03.08.2020
Hiseni sutra u Vašingtonu o dijalogu sa Srbijom
Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Srbijom Skender Hiseni stigao je u Vašington gde će se sutra ujutru sastati sa američkim državnim sekretarom Majklom Pompeom i specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Metju Palmerom, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 02.08.2020
Dačić: Dosta sa lažima o priznanju Kosova
Dosta je više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas, po ko zna koji put, rekao Boško Obradović, izjavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.
  • 01.08.2020
Obradović: Vučić spreman da prizna Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dokazao da je spreman na sve kako bi se održao na vlasti i apsolutno sam ubeđen da je spreman da potpiše i nezavisnost Kosova, izjavio je za portal Nova.rs predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović.

  • 01.08.2020