Vesti
Politika

Rakić: Sarađivaću sa Prištinom

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Severne Mitrovice Goran Rakić najavio je da će, ako pobedi, sarađivati sa Prištinom da bi se obezbedio opstanak.
Rakić: Sarađivaću sa Prištinom
Foto RTS

"Osim sa Vladom Srbije, sarađivaću s međunarodnom zajednicom i privremenim institucijama u Prištini, a sve u cilju opstanka na ovom prostoru. Naše oružje je pregovarački sto", rekao je Rakić.

On je naglasio da je GI "Srpska" spremna za izbornu trku i da očekuje ubedljivu pobedu već u prvom krugu i dodao da očekuje smirivanje tenzija i fer ponašanje kandidata na ponovljenim izborima.

Rakić je rekao da su ubistvo odbornika Dimitrija Janićijevića i hapšenje Olivera Ivanovića doprineli atmosferi nesigurnosti i zbunjenosti građana.

Upitan hoće li "slučaj Ivanović" uticati na to da bude blaži u kampanji prema njegovoj listi, Rakić je odgovorio da je GI "Srpska" iz solidarnosti sa Ivanovićem sačekala da njegova GI SDP prva podnese kandidaturu, ali to ne znači da će im povlađivati u kampanji.

"Činjenica da je Ivanović u istražnom zatvoru u meni izaziva saosećanje prema njemu i njegovoj porodici, ali sam iznenađen da ga je uhapsio Euleks, sa kojim je redovno komunicirao i koji ga je direktno podržavao u odnosu na Krstimira Pantića", rekao je Rakić.

GI SDP osudila izjavu Rakića

Građanska inicijativa SDP Oliver Ivanović oudila je, kako je navedeno u saopštenju, neprimernu izjavu kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića, da u kampanji „neće štedeti“ Olivera Ivanovića.

„U trenutku kada su građani uznemireni i sa posebnom pažnjom prate politički motivisan proces protiv našeg lidera Olivera Ivanovića, izjava gospodina Rakića budi sumnju čiji je interes da se Oliver Ivanović pritvori u toki izbornog procesa, u kome če on sigurno pobediti“, ističe se u saopštenju.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022