Vesti
Politika

Rakić: Sarađivaću sa Prištinom

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Severne Mitrovice Goran Rakić najavio je da će, ako pobedi, sarađivati sa Prištinom da bi se obezbedio opstanak.
Rakić: Sarađivaću sa Prištinom
Foto RTS

"Osim sa Vladom Srbije, sarađivaću s međunarodnom zajednicom i privremenim institucijama u Prištini, a sve u cilju opstanka na ovom prostoru. Naše oružje je pregovarački sto", rekao je Rakić.

On je naglasio da je GI "Srpska" spremna za izbornu trku i da očekuje ubedljivu pobedu već u prvom krugu i dodao da očekuje smirivanje tenzija i fer ponašanje kandidata na ponovljenim izborima.

Rakić je rekao da su ubistvo odbornika Dimitrija Janićijevića i hapšenje Olivera Ivanovića doprineli atmosferi nesigurnosti i zbunjenosti građana.

Upitan hoće li "slučaj Ivanović" uticati na to da bude blaži u kampanji prema njegovoj listi, Rakić je odgovorio da je GI "Srpska" iz solidarnosti sa Ivanovićem sačekala da njegova GI SDP prva podnese kandidaturu, ali to ne znači da će im povlađivati u kampanji.

"Činjenica da je Ivanović u istražnom zatvoru u meni izaziva saosećanje prema njemu i njegovoj porodici, ali sam iznenađen da ga je uhapsio Euleks, sa kojim je redovno komunicirao i koji ga je direktno podržavao u odnosu na Krstimira Pantića", rekao je Rakić.

GI SDP osudila izjavu Rakića

Građanska inicijativa SDP Oliver Ivanović oudila je, kako je navedeno u saopštenju, neprimernu izjavu kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića, da u kampanji „neće štedeti“ Olivera Ivanovića.

„U trenutku kada su građani uznemireni i sa posebnom pažnjom prate politički motivisan proces protiv našeg lidera Olivera Ivanovića, izjava gospodina Rakića budi sumnju čiji je interes da se Oliver Ivanović pritvori u toki izbornog procesa, u kome če on sigurno pobediti“, ističe se u saopštenju.Ostale vesti

Ambasadorka u Savetu Evrope: Zemlje članice promenile mišljenje o Kosovu
Zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope danas se nije našao na dnevnom redu Komiteta ministara, jer predsedavajući, odnosno ambasadorka Islanda, nije predložila da ta tačka bude stavljena na dnevni red, potvrdila je ambasadorka Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandra Đurović.
  • 01.02.2023
Apel javnih ličnosti za prihvatanje predloga EU za Srbiju i Kosovo

"Ruska agresija na Ukrajinu ubrzala je geostrateška pomeranja i u tom smislu neminovno aktuelizovala kosovsko pitanje. Predlog koji su EU i SAD ponudili Srbiji i Kosovu u cilju konsolidacije situacije na Balkanu rezultat je tih novih okolnosti i potrebe da se region stabilizuje i definitivno orijentiše na evroatlantske integracije", piše u Apelu javnih ličnosti za prihvatanje predloga EU za Srbiju i Kosovo.

  • 01.02.2023
Vučić razgovarao sa Blinkenom o situaciji na Kosovu i dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima Srbije i SAD.

  • 01.02.2023
Vučević: Crna Gora priznala kosovsku nezavisnost uprkos protivljenju 85 odsto građana
Crnogorska vlada je priznala nezavisnost takozvanog Kosova, uprkos tome što je više od 85 odsto građana bilo protiv takve odluke, rekao je danas ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i istakao da bi, kada bi se narod Crne Gore pitao, ta sramna odluka odmah bila povučena.
  • 01.02.2023
Dačić: Važno pričati sa zvaničnicima SAD, njihove ocene bazirane na predrasudama
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je tokom posete SAD da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno bili u Beogradu, o onome što se dešava na Kosovu.
  • 01.02.2023
Milanović: Rusija će kad-tad priznati Kosovo zbog Krima, Srbija joj smeta
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je Kosovo odavno prestalo da bude unutrašnja stvar Srbije koja će morati da ga prizna i ocenio da je Srbija dobrodošla na Zapad, ali da se neke stvari moraju promeniti.
  • 01.02.2023