Vesti
Politika

Rakić: Poslanici SL ostaju u skupštini do susreta sa Hanom

Poslanici Srpske liste ušli su u kosovsku skupštinu gde će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana, koji je najavljen za sutra.
Rakić: Poslanici SL ostaju u skupštini do susreta sa Hanom
Goran Rakić (Foto Tanjug)

Predsednik Srpske Liste Goran Rakić je posle sednice kriznog štaba obavestio javnost da su poslanici Srpske liste u skupštini Kosova i da će ostati tamo do dolaska komesara Johanesa Hana.

“Naši legitimni politički predstavnici sprskog naroda upoznaće i komesara Hana i Evropu o antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi i koji su upereni protiv srpskog naroda”, kazao je Rakić.

On je takođe kazao da će se poslanici Srpske liste boriti za to “da naša deca imaju pravo na život, pravo na hranu i pravo na budućnost”.

Poslanici Srpske liste poslali su poruku da će ostati tamo do susreta sa evropskim komesarom kojim će izneti poteze Prištine uperene protiv srpskog naroda.

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han sutra dolazi u Prištinu kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarao, između ostalog, o taksama uvedenim na robu iz centralne Srbije.Ostale vesti

Ljajić: Bolje da imamo i nove izbore, nego incidente u Skupštini
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, ocenio je da su incidenti na današnjoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, uz guranje i koškanje poslanika, "poraz i parlamentarizma i svake demokratske debate".
  • 02.02.2023
Skupština i u petak o Kosovu
Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u petak u 11.00 vanrednu sednicu o Kosovu i Mwrohiji u okviru koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.
  • 02.02.2023
Civilni sektor: Institucije u Srbiji da podrže sporazum o Kosovu
Grupa srpskih nevladinih organizacija (NVO) zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vlade i skupštine Srbije da prihvate predloge koji vode ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uz ocenu da je takozvani francusko-nemački predlog za pitanje Kosova i Metohije "istorijska prilika da vlasti i građani Srbije prihvate realnost".
  • 02.02.2023
Dačić: SAD podržavaju momentalno formiranje ZSO
Savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Garbijel Eskobar bili su jasni u podršci principijelnom stavu Srbije da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, pa da se dalje razgovara i potom pristupi implementaciji sporazuma, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
  • 02.02.2023
AP: Populistički predsednik neprijateljski dočekan od desničarske opozicije u parlamentu
Američka agencija Asošiejted pres (AP) je izvestila o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje.
  • 02.02.2023
EU zabrinuta zbog radova u Leposaviću, traže od vlade da poštuje zakon i imovinska prava
Evropska unija sa zabrinutošću prati aktivne građevinske aktivnosti koje se odvijaju na lokalitetima Dren i Lešak u opštini Leposavić, na lokaciji koju je januara kosovska vlada ekproprisala. EU apeluje na kosovsku vladu da poštuje odgovarajući proces, kao i prava vlasnika imovine, poručili su danas za KoSSev iz Kancelarije EU na Kosovu.
  • 02.02.2023