Vesti
Politika

Rakić: Nastavljamo sa radom na povratku raseljenih lica

Kosovski ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, kazao je da će inistitucija na čijem je čelu nastaviti da radi na povratku raseljenih lica i poboljšanju uslova za život nevećinskih zajednica na Kosovu.
Rakić: Nastavljamo sa radom na povratku raseljenih lica
Goran Rakić (Foto Kim)

Rakić je, dodaje se u saopštenju, rekao da se ove, ali i narednih godina očekuje veći broj povratnika na Kosovo.

"Činjenica je da smo upravo preko ministarstva za zajednice i povratak pomogli mnoge porodice. Želim da istaknem, da sve ono što budemo radili u budućnosti, biće i dalje isključivo u interesu naroda", poručio je Rakić.

U saopštenju Rakićevog kabineta se navodi i da će se ministarstvu za zajednice i povatak "zalagati da povratničke porodice i porodice koje žive u teškim uslovima dobiju pomoć, jer je bolji život osnovna satisfakcija njegovog budućeg delovanja".Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021