Rakić na protestu: Juče takse, danas aneksija, nećemo im dozovliti

Predsednik Srpske liste i gradonačlenik Severne Mitrovice u ostavci, kazao je na današnjem protestu u ovom delu grada,da ono što govore iz Prištine da bi ujedinjenjem Mitrovice bilo ekonomskog napretka, da je to laž.

Podeli ovaj članak sa:
 • Goran Rakić (Foto arhiva Kim)

Okupljenima na protestu koji je održan ispred sedišta EU i Euleksa, Rakić je kazao da „ovo danas nije politički skup, već borba za bolje sutra i za našu decu.

„Juče takse, danas aneksija, odnosno okupacija Severne Mitrovice, sutra okupacija Zvečana, pa okupacija Trepče. Žele po nekim njihovim nerazumnim predlozima. To je laž. Gospodo iz EU zašto ćutite kada u Južnom delu Mitrovice ne živi nijedan Srbin?“, pitao je Rakić.

Rakić je poručio predstavnicima vlasti u Prištini da Srbi iz ovog grada neće dozvoliti da Priština upravljaja ovim gradom i životima građana.

„Sutra će izvršiti možda politički ili pravni napad na Trepču. Neće dozvoliti da naše majke imaju platu. Nećemo im dozvoliti, ostaćemo ovde na braniku naše otadžbine“,kazao je Rakić dodajući da Srbi u Mitrovici imaju podršku predsednika Srbije Aleksnadra Vučića.

Na kraju govora je poručio – „Odavde nema nazad, živela Srbija!“

Okupljenima se prethodno obratio i Milan Ivanović direktor KBC i nekadašnji predstavnik SVN severnog Kosova. On je kazao da je ovaj protest usmeren protiv nastojanja gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da vlada i severnim delom tog grada.

"Ovo je građanski protest, jedan od hiljadu koje smo održali zbog albanskog nasilja, tiranije, terora, ubistva Srba, a poslednjih nekoliko meseci zbog prištinskih taksi, a danas posebno zbog pokušaja aneksije severne Kosovske Mitrovice", poručio je Ivanović.

Protest u Severnoj Mitrovici počeo je u podne, a na njemu su učestvovali i predstavnik Kancelarije za Kim Petar Petković, predstavnici Srpske liste, zaposleni u KBC, zaposleni u Trepči i drugim institucijama, kao i studenti.

Nakon govora na trgu, okupljeni su se uputili ka do glavnog ibarskog mostu koji razdvaja severni i južni deo grad u znak sećanja na one koji su dali svoj život braneći Severnu Mitrovicu.

Ostale vesti

 • U SZS za Kosovo neki za, a neki protiv učešća na izborima

  U SZS za Kosovo neki za, a neki protiv učešća na izborima

  Savez za Srbuju za Kosovo i Metohiju još nije definitivno odlučio hoće li učestvovati na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu. Među članicama ovog saveza postoje različita mišljenja, od kojih su neka za to da se izađe na izbore, do onih koji veruju da ne postoje demokratski uslovi za to, kaže za RTV Kim Nenad Radosavljević, koordinator ovog Saveza i predsednik Narodne pravde.

 • "Promeniti format dijaloga Beograda i Prištine, konferencija posle izbora"

  Pre dve godine, postojao je mnogo veći prostor za dogovor Beograda i Prištine, ali nažalost nije iskorišćen, izjavio je austrijski diplomata Volfgang Petrič, koji smatra da je potrebno promeniti format dijaloga i da bi to mogla biti međunarodna konferencija, koja bi se desila posle izbora na Kosovu i u Srbiji.

 • Danas: Tramp želi sporazum o Kosovu u finišu svoje kampanje

  Danas: Tramp želi sporazum o Kosovu u finišu svoje kampanje

  Trampova administracija nesumnjivo želi da se postigne konačni sporazum o Kosovu pre američkih predsedničkih izbora u novembru 2020. godine, jer bi to bio „ogroman plus“ za Trampovu kampanju, ali za njegovu poziciju bilo bi još bolje da to bude učinjeno neposredno pre izbora, a ne u junu, kada će se na to i zaboraviti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane