Rakić na protestu: Juče takse, danas aneksija, nećemo im dozovliti

Predsednik Srpske liste i gradonačlenik Severne Mitrovice u ostavci, kazao je na današnjem protestu u ovom delu grada,da ono što govore iz Prištine da bi ujedinjenjem Mitrovice bilo ekonomskog napretka, da je to laž.

Podeli ovaj članak sa:
  • Goran Rakić (Foto arhiva Kim)

Okupljenima na protestu koji je održan ispred sedišta EU i Euleksa, Rakić je kazao da „ovo danas nije politički skup, već borba za bolje sutra i za našu decu.

„Juče takse, danas aneksija, odnosno okupacija Severne Mitrovice, sutra okupacija Zvečana, pa okupacija Trepče. Žele po nekim njihovim nerazumnim predlozima. To je laž. Gospodo iz EU zašto ćutite kada u Južnom delu Mitrovice ne živi nijedan Srbin?“, pitao je Rakić.

Rakić je poručio predstavnicima vlasti u Prištini da Srbi iz ovog grada neće dozvoliti da Priština upravljaja ovim gradom i životima građana.

„Sutra će izvršiti možda politički ili pravni napad na Trepču. Neće dozvoliti da naše majke imaju platu. Nećemo im dozvoliti, ostaćemo ovde na braniku naše otadžbine“,kazao je Rakić dodajući da Srbi u Mitrovici imaju podršku predsednika Srbije Aleksnadra Vučića.

Na kraju govora je poručio – „Odavde nema nazad, živela Srbija!“

Okupljenima se prethodno obratio i Milan Ivanović direktor KBC i nekadašnji predstavnik SVN severnog Kosova. On je kazao da je ovaj protest usmeren protiv nastojanja gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da vlada i severnim delom tog grada.

"Ovo je građanski protest, jedan od hiljadu koje smo održali zbog albanskog nasilja, tiranije, terora, ubistva Srba, a poslednjih nekoliko meseci zbog prištinskih taksi, a danas posebno zbog pokušaja aneksije severne Kosovske Mitrovice", poručio je Ivanović.

Protest u Severnoj Mitrovici počeo je u podne, a na njemu su učestvovali i predstavnik Kancelarije za Kim Petar Petković, predstavnici Srpske liste, zaposleni u KBC, zaposleni u Trepči i drugim institucijama, kao i studenti.

Nakon govora na trgu, okupljeni su se uputili ka do glavnog ibarskog mostu koji razdvaja severni i južni deo grad u znak sećanja na one koji su dali svoj život braneći Severnu Mitrovicu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane