Vesti
Politika

Rakić demantuje da se uz reku Ibar gradi zid

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić odbacio je tvrdnje gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da se uz reku Ibar gradi zid, što navodno nije deo dogovora o revitalizaciji mosta.
Rakić demantuje da se uz reku Ibar gradi zid
Radovi na revitalizaciji mosta (Foto Kim)

Rakić kaže da nije reč ni o kakvom zidu, već o šetalištu koje se pravi uz reku.

"Sve što se tu radi u skladu je sa dogovorom koji je postignut u Briselu", ističe Rakić i dodaje da je reč o nivelaciji šetališta odnosno ulice Kralja Petra I u ovom gradu.

"Nema odstupanja od plana, dogovoreno se sprovodi," naglasio je Rakić.

Radovi na revitalizaciji mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici u toku su i trebalo bi da budu završeni do 20. januara 2017. godine.

Gradonačelnik Južne Mitrovice je, kako ranjije preneo Klan Kosova, rekao da navodni zid nije deo dogovorenog projekta, da je albanska strana o tome obavestila Brisel, te da se očekuje dolazak tima koji će pratiti izgradnju.

"Ovo je deo projekta Evropske unije i svako odstupanje od projekta bi trebalo srušiti", izjavio je Bahtiri.Ostale vesti

Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022
Stojanović: Građani imaju mnogo veću moć nego što misle
Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović veruje da je aktuelna predsednica opštine Ljiljana Šubarić "odlučila da ispravi svoju grešku" i zatraži poništenje odluke SO o razmeni zemljišta sa albanskim biznismenom u Čaglavici, jer joj je “tako savetovano u Beogradu”.
  • 06.10.2022
I Vjosa Osmani će u Pragu razgovarati sa Makronom i Šolcom
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se u Pragu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
  • 06.10.2022
Vučić u Pragu sa Makronom i Šolcom o Kosovu, sankcijama Rusiji…
Emanuel Makron, Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće u Pragu o Kosovu, evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji, javio je RTS.
  • 06.10.2022
Bisljimi: Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude održan u oktobru, ali da za to još uvek nema zvanične potvrde.

  • 05.10.2022