Vesti
Politika

Rakić demantuje da se uz reku Ibar gradi zid

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić odbacio je tvrdnje gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da se uz reku Ibar gradi zid, što navodno nije deo dogovora o revitalizaciji mosta.
Rakić demantuje da se uz reku Ibar gradi zid
Radovi na revitalizaciji mosta (Foto Kim)

Rakić kaže da nije reč ni o kakvom zidu, već o šetalištu koje se pravi uz reku.

"Sve što se tu radi u skladu je sa dogovorom koji je postignut u Briselu", ističe Rakić i dodaje da je reč o nivelaciji šetališta odnosno ulice Kralja Petra I u ovom gradu.

"Nema odstupanja od plana, dogovoreno se sprovodi," naglasio je Rakić.

Radovi na revitalizaciji mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici u toku su i trebalo bi da budu završeni do 20. januara 2017. godine.

Gradonačelnik Južne Mitrovice je, kako ranjije preneo Klan Kosova, rekao da navodni zid nije deo dogovorenog projekta, da je albanska strana o tome obavestila Brisel, te da se očekuje dolazak tima koji će pratiti izgradnju.

"Ovo je deo projekta Evropske unije i svako odstupanje od projekta bi trebalo srušiti", izjavio je Bahtiri.Ostale vesti

Bilčik: EU posvećena, usredsrediti se na reforme i nastavak dijaloga
Kada je reč o 2030. godini kao mogućem datumu za prijem država Zapadnog Balkana u EU, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik je kazao da je ubeđen da je to signal da je EU spremna i posvećena narednom proširenju i da će oni koji budu spremni da se pridruže EU, moći da to učine.
  • 23.09.2023
Milanović: Kosovo je realnost i Srbija će na to morati da se privikne
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je u radnoj poseti SAD, izjavio je da je Kosovo realnost i da će Srbija na to morati da se privikne.
  • 23.09.2023
Vučić: Svećlja isporučuje Kurtiju dnevnu dozu uhapšenih i ranjenih Srba
"Hoće da hapsi zbog odlaska na liturgiju u Gračanicu, a juri ljude zbog natpisa na majici i Kurtiju isporučuje dnevnu dozu ranjenih Srba", ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao Dželjalja Svećlju, kosovskog ministra unutrašnjih poslova.
  • 22.09.2023
Kurti: Dali smo tri predloga, Srbija nijedan
Premijer Kosova Aljbin Kurti je nakon sastanka sa predsednikom Švajcarske Alenom Bersetom izjavio da smatra da je Vlada Kosova u pravu kada je dijalog sa Srbijom u pitanju i dodao da je "Priština iznela tri predloga, Srbija nijedan".
  • 22.09.2023
Hovenijer: Šokiran sam eksplozijama u mnogim delovima Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer je izrazio šok zbog, kako je napisao, eksplozija u mnogim delovima Kosova.
  • 22.09.2023
Abazović: Formiranje vlade prepustiti nekom drugom, ne treba isključiti izbore
Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da bi formiranje nove vlade trebalo prepustiti nekom drugom ako akteri koji se trenutno time bave nisu u mogućnosti da završe taj proces, navodeći da ne treba isključiti nove izbore.
  • 22.09.2023