Vesti
Politika

Rakić: Blizu smo ključnih odluka

“Približavamo se trenutku kada se donose ključne odluke za budućnost grada”, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
Rakić: Blizu smo ključnih odluka
Goran Rakić (Foto Novosti)

Rakić je rekao da “ključni koraci tek treba da budu preduzeti, da je srpski narod uvek pratio politiku države Srbije koja je bila i ostala prioritet našeg odlučivanja i ostvarivanja zagarantovanih prava”.

“Država ima ključ koji otvara svaku našu instituciju ovde, naš glavni cilj je poboljšanje standrada i unapređenje razvoja ovog grada”, poručio je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Rakić je na svečanosti povodom proglašenja ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina počasnim građaninom Kosovske Mitrovice rekao da su “građani svojom borbom osigurali bravu na vratima grada”.Ostale vesti

Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020
Hoti: Cilj nove vlade je jačanje države
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je program njegove vlade, navodeći da su proritetne potrebe zasnovane između ostalog na "očuvanja nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka" i preuzimanju odgovornosti za unapređenje dijaloga sa Beogrdaom.
  • 05.06.2020