Vesti
Politika

Rakić: Bez Srpske liste nemoguće formirati vladu

Predstavnici Srpske liste neće dozvoliti formiranje vlade koja će raditi protiv interesa srpskog naroda, kako onih koji žive na Kosovu i Metohiji, tako i raseljenih Srba, poručio je gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Goran Rakić.
Rakić: Bez Srpske liste nemoguće formirati vladu
Goran Rakić (Foto Kontakt plus)

Svedoci smo ovih dana da političke partije Albanaca sebe proglašavaju pobednicima parlamentarnih izbora na Kosovu i prave planove o sledećim političkim potezima, ne uzimajući u obzir podatak da je Srpska lista vlasnik 10 mandata, izjavio je Goran Rakić, gradonačelnik opštine Severna Mitrovica.

Ono što iznenađuje jeste činjenica da u svojim kalkulacijama zaboravljaju da je bez Srpske liste nemoguće formirati vladu u Prištini, a to podrazumeva poštovanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, istakao je Rakić u saopštenju.

"Poručujem im da predstavnici Srpske liste neće dozvoliti formiranje vlade koja će raditi protiv interesa srpskog naroda, kako onih koji žive na Kosovu i Metohiji, tako i raseljenih Srba", rekao je Rakić.Ostale vesti

Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020
Grenel: Bajden politizuje dijalog Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena da politizuje pregovore između dve strane i time garantuje da neće biti postignut napredak po tom pitanju pre novembra, kada se održavaju predsednički izbori u SAD.
  • 11.07.2020
Posle povlačenja taksi stvorili su se nakon dužeg vremena uslovi za oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine. U prošlosti je bilo mnogo rokova, ali je teško govoriti o dinamici i modalitetu rešenja, rekao je za RTS Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku.
  • 11.07.2020