Vesti
Politika

Radulović poziva crnogorsku zajednicu da glasa za GI “Za slobodu, pravdu i opstanak”

Udruženje Crnogoraca “Lovćen” poručuje svima koji se deklarišu kao Bošnjaci, Albanci a vode poreklo iz Crne Gore, kao i oni koji su raseljeni u državama koje se graniče sa Kosovom, a imaju mogućnost da glasaju 14. februara, da svoj glas daju GI “Za slobodu, pravdu i opstanak”, navodi se u saopštenju.
Radulović poziva crnogorsku zajednicu da glasa za GI “Za slobodu, pravdu i opstanak”
Lazar Radulović (Foto Udruženje “Lovćen”)

“To je jedina garancija da će crnogorska zajednica kao nikada do sada biti afirmisana u kosovskom društvu, da ćemo opstati kao zajednica, to je garancija da će svi koji žele da se vrate na svoja ognjišta,na svoja imanja, to moći da učine i biće im to omogućeno uz ogromnu podrsku kosovskih institucija”, istakao je predsednik Udrženja “Lovćen” Lazar Radulović.

“Bez straha sa puno ponosa izađite na birališta i pokažite da niko ne može da vam preti,da niko ne može da vas uplaši niti zaplaši i glasajte za 115”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Dabić: Odziv budućih glasača zadovoljavajući

Nosilac liste GI "Za slobodu, pravdu i opstanak" Milan Dabić kazao je za RTV Kim da kampanja protiče mirno.  Posetili su Kosovsko Pomoravlje i Sirinićku župu.

"Odziv budućih birača je za sada zadovoljavajući. Sa njima razgovaramo o raznim temama. Fokus kampanje je ekonomija, i mogu da kažem da za sada sve protiče mirno", istakao je Dabić.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021