Vesti
Politika

Radulović: Na Kosovu negiranje neprikosnovenosti svojine

Šef poslaničke grupe "Dosta je bilo" Saša Radulović poslao je Evropkom parlamentu i Evropskoj komisiji pismo u kojem navodi da je na Kosovu u toku proces negiranja neprikosnovenost svojine.

Radulović: Na Kosovu negiranje neprikosnovenosti svojine
Saša Radulović (Foto Medija centar)

Radulović je pozvao Evropsku uniju i sve zemlje članice da se ozbiljno pozabave tim pitanjem.

"Ako to ne učini, stvoriće se presedan po kome će Turska moći da konfiskuje rusku Sberbanku, po kome će Rusija moći da konfiskuje norveški Telenor ili po kome će Srbija moći da konfiskuje hrvatsku Ideu ili nemački Hemofarm", rekao je Radulović novinarima u skupštini.

Radulović je podsetio na odluku kosovske skupštine da Kombinat Trepča konfiskuje putem donošenja posebnog zakona, i to samo zato što je Trepča u vlasništvu pravnih lica čiji su osnivači sa teritorije Srbije.

On je ocenio da su se kosovske institucije tako umešale u privatnu svojinu, što, kako ističe, nije u skladu sa načelima na kojima počiva vladavina prava.Ostale vesti

Hadžiju: PS potrebno još 9 potpisa za zahtev za obaranje vlade

Pokret Samoopredeljenje najavio je u četvrtak da počinje sa prikupljanjem potpisa za podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija. Za sada imaju 31 od 40 potrebnih potpisa poslanika, što je ujedno i broj poslanika ovog pokreta u poslaničkoj grupi.

  • 09.08.2020
Avdulah Hoti:

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je povodom patroliranja Vojske Srbije kod Kosovske Kamenice zajedno sa Kforom da su granice Kosova sigurne i da nema mesta za paniku.

  • 08.08.2020
Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020