Vesti
Politika

Radonići: Nismo dobili zahtev za skraćenje izborne kampanje

Predsedavajući Centralne izborne komisije Krešnik Radonići, izjavio je za Kosova Press da nisu primili nijedan zahtev za skraćenje izborne kampanje, dok je naglasio da će, ako se stranke obrate CIK-u sa ovakvim zahtevom, doneti odluku.
Radonići: Nismo dobili zahtev za skraćenje izborne kampanje
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Uprkos izjavama lidera opozicionih političkih partija da je potrebno skratiti predizbornu kampanju zbog povećanja broj obolelih od kovida-19, takav zahtev nije upućen Centralnoj izbornoj komisiji.

„Mi u CIK-u još nismo primili nijedan zahtev političkih stranaka ili bilo koga drugog, za skraćenje izborne kampanje, u trenutku kada dobijemo zahtev, razmotrićemo ga i doneti odluku", rekao je predsedavajući Centralne izborne komisije Krešnik Radonići.

Komentarišući izjave pojedinih političara da bi lokalni izbori trebalo odložiti zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom, Radonići kaže da ovu odluku ne može doneti CIK.

"Što se tiče odlaganja datuma izbora, to ne zavisi od CIK-a, već od preporuke NIJZK -a ili Ministarstva zdravlja", rekao je Radonići. 

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 17. oktobar, dok bi izborna kampanja trebalo da počne 15. septembra. Ostale vesti

Dačić o predlozima rešenja: Srbija jasno rekla šta su naše crvene linije
Da li će ići na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tiranu, odlučiće sam predsednik Srbije, rekao je šef diplomatije Ivica Dačić. O predlozima rešenja odnosa sa Prištinom, koji se stavljaju pred Srbiju, kaže - treba sačekati pa videti.
  • 03.12.2022
Salvioli: Beograd i Priština bez odlaganja da nastave potragu za nestalima

Specijalni izvestilac UN za promociju istine, pravde, reparacija i garancija neponavljanja zločina Fabijan Salvioli pozvao je Beograd i Prištinu da nastave bez odlaganja potragu za nestalim licima, kao i da intenziviraju napore da se izvršioci teških kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava privedu pravdi, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

  • 02.12.2022
Rašić: Legitimno sam izabran za ministra

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da smatra da je legitimno izabran za ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

  • 02.12.2022
Arsenijević se povukao, neće učestvovati na izborima
Aleksandar Arsenijević, predsednik Građanske inicijative „Srpski opstanak“, povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, potvrdio je sam Arsenijević list Danas.
  • 02.12.2022
Uplaćene
U četiri opštine na severu Кosova je počela isplata zarada onima koji su nakon 5. novembra napustili kosovske institucije. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će zarade biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.
  • 02.12.2022
Sunjog: Pratimo pripreme najavljenih izbora na severu
Misija EU za praćenje izbora (EFM), koja je na Kosovu od 14. novembra, predstavila je danas u Prištini preliminarne nalaze o napretku u sprovođenju do sada postignutih preporuka za praćenje izbora. Još uvek nije poznato da li će Misija EU pratiti vanredne lokalne izbore na severu Kosova zakazane za 18. decembar.
  • 02.12.2022