Vesti
Politika

Radonići: Nismo dobili zahtev za skraćenje izborne kampanje

Predsedavajući Centralne izborne komisije Krešnik Radonići, izjavio je za Kosova Press da nisu primili nijedan zahtev za skraćenje izborne kampanje, dok je naglasio da će, ako se stranke obrate CIK-u sa ovakvim zahtevom, doneti odluku.
Radonići: Nismo dobili zahtev za skraćenje izborne kampanje
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Uprkos izjavama lidera opozicionih političkih partija da je potrebno skratiti predizbornu kampanju zbog povećanja broj obolelih od kovida-19, takav zahtev nije upućen Centralnoj izbornoj komisiji.

„Mi u CIK-u još nismo primili nijedan zahtev političkih stranaka ili bilo koga drugog, za skraćenje izborne kampanje, u trenutku kada dobijemo zahtev, razmotrićemo ga i doneti odluku", rekao je predsedavajući Centralne izborne komisije Krešnik Radonići.

Komentarišući izjave pojedinih političara da bi lokalni izbori trebalo odložiti zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom, Radonići kaže da ovu odluku ne može doneti CIK.

"Što se tiče odlaganja datuma izbora, to ne zavisi od CIK-a, već od preporuke NIJZK -a ili Ministarstva zdravlja", rekao je Radonići. 

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 17. oktobar, dok bi izborna kampanja trebalo da počne 15. septembra. Ostale vesti

Kurti neće da povuče odluku o reciprocitetu za tablice

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da neće da odustane od reciprociteta za privremene registarske tablice automobila iz centralne Srbije, i taj stav preneo je ambasadorima zemalja Kvinte na sastanku u Prištini.

  • 21.09.2021
Živković: Sve što se sada dešava posledica je Vučićeve politike
Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da je zamena statusno neutralnih "KS" tablica na severu Kosova "deo sporazuma" koji je (Aleksandar) Vučić potpisao sa kosovskim Albancima pre pet godina, i da je sve što se sada dešava "posledica Vučićeve politike".
  • 21.09.2021
Vučić traži povlačenje svih trupa sa severa Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu. Poručuje da je odbio "tobožnje kompromisno rešenje Kvinte koje bi unižavalo Srbiju".
  • 21.09.2021
Bisljimi: Nećemo formirati ZSO dok bude štetna po Kosovo
Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi rekao je da Vlada Kosova neće formirati Zajednicu srpskih opština (ZSO) sve dok se bude smatralo da je štetna za teritorijalni integritet i institucije Kosova.
  • 21.09.2021
Petković: Borili smo se da se produži važenje KS tablica
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je, prema prethodnom petogodišnjem sporazumu, rok za važenje "KS" tablica za Srbe na severu Kosova istekao 15. septembra, ali da su se predstavnici srpskih vlasti "borili na sve načine" da bude produžen za još pet godina.
  • 21.09.2021
Osmani: Kosovo u potpunosti primenilo Briselski sporazum
Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je da je Kosovo uspostavljanjem reciprociteta u vezi registarskih tablica sa Srbijom u potpunosti primenilo Briselski sporazum.
  • 21.09.2021