Vesti
Politika

Radonići: Nismo dobili zahtev za skraćenje izborne kampanje

Predsedavajući Centralne izborne komisije Krešnik Radonići, izjavio je za Kosova Press da nisu primili nijedan zahtev za skraćenje izborne kampanje, dok je naglasio da će, ako se stranke obrate CIK-u sa ovakvim zahtevom, doneti odluku.
Radonići: Nismo dobili zahtev za skraćenje izborne kampanje
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Uprkos izjavama lidera opozicionih političkih partija da je potrebno skratiti predizbornu kampanju zbog povećanja broj obolelih od kovida-19, takav zahtev nije upućen Centralnoj izbornoj komisiji.

„Mi u CIK-u još nismo primili nijedan zahtev političkih stranaka ili bilo koga drugog, za skraćenje izborne kampanje, u trenutku kada dobijemo zahtev, razmotrićemo ga i doneti odluku", rekao je predsedavajući Centralne izborne komisije Krešnik Radonići.

Komentarišući izjave pojedinih političara da bi lokalni izbori trebalo odložiti zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom, Radonići kaže da ovu odluku ne može doneti CIK.

"Što se tiče odlaganja datuma izbora, to ne zavisi od CIK-a, već od preporuke NIJZK -a ili Ministarstva zdravlja", rekao je Radonići. 

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 17. oktobar, dok bi izborna kampanja trebalo da počne 15. septembra. Ostale vesti

Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022
Starović: Nemam velika očekivanja od sastanka u Briselu
"Bojim se da će teško doći do promene obrasca ponašanja koji je Aljbin Kurti uspostavio već godinu i po dana i koji se svodi na povlačenje jednostranih poteza, koji po pravilu idu na štetu interesa Srba", upozorava za RTS, Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova. 
  • 08.08.2022
Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022