Vesti
Politika

Radojević gradonačelnik, Biševac predsednik SO Severna Mitrovica

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i odbornici u Skupštini opštine, položili su svečanu zakletvu. Za predsednika SO imenovan je Nemanja Biševac iz Srpske liste, dok je na mesto potpredsednika postavljen odbornik iz redova Građanske inicijative “Mitrovica”, Skender Sadiku. Funkciju zamenika gradonačelnika ponovo će obavljati Adrijana Hodžić.
Radojević gradonačelnik, Biševac predsednik SO Severna Mitrovica
Milan Radojević, Adrijana Hodžić i Igor Simić (Foto Radio Kontakt Plus).jpg

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izrazio je zahvalnost građanima opštine Severna Mitrovica koji su izašli na izbore i time, kako je naveo, pokazali ogromnu odgovornost, a odbornicima poručio da od njih očekuje da budu na usluzi svim građanima.

„Kao gradonačelnik, trudiću se da budem na usluzi svim našim građanima kojima je pomoć potrebna. Isto to očekujem i od vas – da zajedno pravimo prioritete, da zajedničkim zalaganjem radimo na njihovoj realizaciji.“

Dodaje da će se boriti za prava svih građana, bez obzira na etničku pripadnost, uz napomenu da su to i temelji Srpske liste „koje ćemo nastaviti da sprovodimo i ubuduće“

„Borićemo se za slobodu govora, slobodu kretanja, borićemo se za nove infrastrukturne i građevinske poduhvate, borićemo se za ulaganje u zdravstvo i obrazovanje, ali isto tako ne zaboravite da glasovi građana nas obavezuju da se borimo i za osnivanje Zajednice srpskih opština, koja nikoga ne ugrožava, ali garantuje sve prethodno navedeno“, poručio je Radojević.

Novi odbornici SO Severna Mitrovica koji su danas položili zakletvu su: Ivan Zaporožac, Dušan Dimitrijević, Ivana Rakić, Jovana Stanković, Biljana Vukićević, Gordana Savić, Siniša Lazić, Nebojša Milanović, Ivan Virijević, Biljana Vidosavljević, Dejan Gurešić, Miodrag Ralić, Dragiša Maksimović, Danica Radomirović i Fljutura Hamzi Azemi.

Uz odbornike Skupštine opštine Severna Mitrovica, polaganju zakletve prisustvovao je potrpedsednik Srpske liste Igor Simić, kao i predstavnici Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Na lokalnim izborima, održanim 17 oktobra, Srpska lista je u Severnoj Mitrovici osvojila 17 odborničkih mesta, dok su dva pripala Građanskoj inicijativi „Mitrovica”.Ostale vesti

’’Drastične restrikcije ili povećanje cena’’
Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je na vanrednoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o energetskoj krizi rekla da Kosovo nema dovoljno kapaciteta da proizvodi količinu struje koju troši, posebno tokom zime.
  • 24.01.2022
Skijališta Srbije: Za sve o Ski centru Brezovica kontaktirajte Kancelariju za KiM
"Molimo Vas da za sva pitanja vezano za Ski centar Brezovica kontaktirate Кancelariju za Кosovo i Metohiju", odovoreno je nakon pet dana iz JP Skijališta Srbije na upit RTV Kim.
  • 24.01.2022
Kurti: Struja jeftina da veliki broj građana ne zna koliko plaća
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o energetskoj krizi na Kosovu da je cena električneenergije toliko niska da, prema njegovim rečima, veliki broj građana ne zna koliko plaća struju, prenosi Ekonomia onlajn.
  • 24.01.2022
Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora
Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na Kosovu ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.
  • 24.01.2022
Poslanik SNS-a praznoj sali za konferencije: Izvolite, ako imate pitanje
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimimr Orlić je održao konferenciju za medije u sedištu stranke u Beogradu na kojoj je govorio kako "opozicione stranke planiraju izbornu krađu u aprilu, uz izazivanje haosa i krvorpolića, zahvaljujući pripremljenim lažima". Ono što je obeležilo tu konferenciju poslanika Orlića je što se, sem Tanjuga koji je uživo prenosio, nije pojavila nijedna novinarska ekipa, što se može videti na snimku.
  • 24.01.2022
I Skoplje traži od Kosova da preispita nove antikovid mere
Ministar zdravlje Severne Makedonije Bekim Salji zatražio je od kosovskog kolege Rifata Latifija da se preispitaju nove poštrene antikovid mere za ulazak na Kosovo i da se nađe drugi način zaštite, koji ne sprečava slobodno kretanje.
  • 23.01.2022