Vesti
Politika

Radoičić: Kurtijeva pretnja Srpskoj listi pokazuje da on ne želi dijalog

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić reagovao je na izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija da "ljudi iz Srpske liste treba da plate i pate za grešku koju su napravili" (neučestvovanje na izborima na severu), navodeći da pretnje koje je Kurti uputio jasno pokazuju da on ne želi dijalog, ni mir.

Radoičić: Kurtijeva pretnja Srpskoj listi pokazuje da on ne želi dijalog
Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić (Foto Srpska lista)

“99.9% srpskog naroda je odlučilo da neće na izbore pod pritiskom čizama tvojih specijalaca i Srpska lista je sledila tu odluku jer je bila i uvek će biti uz svoj narod” navodi se u saopštenju potpredsednika Srpske liste.

Radoičić navodi da je svestan da Kurtijeva pretnja nije naivna jer je u prethodnom periodu pokazao, kako stoji u saopštenju, "da može da izaziva haos, podstiče na sukobe i mržnju, zloupotrebljava institucije i njima progoni Srbe bez ikakvih dokaza".

"Želim da ti poručim da nas nisi ni malo uplašio, niti nas u Srpskoj listi, niti srpski narod. Da si samo još jedan okupator koji misli da može silom da podjarmi srpski narod, ali imaj na umu da nas ima više nego što nas možeš pohapsiti. Živela Srbija! Živeo srpski narod", poručio je Radoičić.Ostale vesti

Vučić razgovarao sa Lajčakom o situaciji na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je na marginama tog zasedanja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • 21.09.2023
Vučić o svom govoru u UN: Male zemlje srećne što je neko smeo da kaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu se posle govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija javili iz malih zemalja, srećni što je neko smeo da kaže isto što i oni misle.

  • 21.09.2023
Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila "snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu", saopštilo je Predsedništvo.

  • 21.09.2023
Vučić na Generalnoj skupštini UN: Gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poručuje da je gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen. Mir je postao zabranjena reč, a jedina vrednost koja je ostala velikim silama su principi, ali lažni, rekao je Vučić ističući da je na delu primena dvostrukih aršina. 
  • 21.09.2023
Trajković osudila hapšenja Srba
KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 
  • 21.09.2023
Nastavak diplomatske misije Ivice Dačića na marginama GS UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se na marginama trećeg dana zasedanja Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija sa ministrima spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje, Mongolije, Paname, Azerbejdžana, Somalije, Istočnog Timora i Grčke, kao i sa izvršnim direktorom UN Kancelarije za projektne usluge (UNOPS).
  • 21.09.2023