Rada Trajković podnela krivičnu prijavu protiv Vučića i Đurića

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića zbog, kako navodi, krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i krivičnog dela povrede tajnosti postupka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

"S obzirom da predsednik države Aleksandar Vučić i vladin službenik Marko Đurić u kontinuitetu u javnosti iznose stravične nesitine o meni, bila sam prinuđena da predam krivičnu prijavu. Moram reći da je to kod predsednika Vučića, taj takozvani, ja bih ga nazvala, jedinstven obrazac ponašanja, odnosno svojevrstan modus koji je on koristio u kontinuitetu za napade koje je vršio", kazala je Rada Trajković u izjavi za RTV Kim.

Ona naglašava da je predsednik Vučić "iznosio neistine o Ćuruviji koji je nakon toga ubijen, a raznim kampanjama, isto tako, iznosili su i gospodin Đurić i gospodin Vučić strahovite laži, neistine i podmetačine o pokojnom Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen", rekla je Trajkovićeva.

Ona ističe da se sada u kontinuitetu, po istom obrascu, iznose neistine i laži o njoj.

"Da se ne bi završilo i da bih sprečila smrtni ishod, pokušavam da na ovaj način razobličim njihov sistem delovanja koji je, zaista, za Srbiju u 21. veku potpuno neprihvatljiv. Na taj način pokušavam da dobijem podršku, s obzirom da je odvojena, i treba da bude odvojena, sudska vlast u razobličavanju takve strategije", objašnjava Trajkovićeva.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je Rada Trajković ispitana kao svedok, ali da njeno svedočenje nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjčenih.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je nedavno da je dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ostale vesti

 • Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović tvrdi da je javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima koji je juče raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, „pokušaj klasične kupovine glasova i trgovine izbornom voljom građana“. Ministarka Dijana Živić kaže da Stojanović ne govori istinu i da je projekat u skladu sa zakonom.

 • Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da nije tačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da niko osim njega nema plan za Kosovo i podsetio da je SSP još u maju predstavila svoju Deklaraciju o pomirenju koja podrazumeva normalizaciju odnosa dva naroda, piše Beta.

 • Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane