Rada Trajković podnela krivičnu prijavu protiv Vučića i Đurića

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića zbog, kako navodi, krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i krivičnog dela povrede tajnosti postupka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

"S obzirom da predsednik države Aleksandar Vučić i vladin službenik Marko Đurić u kontinuitetu u javnosti iznose stravične nesitine o meni, bila sam prinuđena da predam krivičnu prijavu. Moram reći da je to kod predsednika Vučića, taj takozvani, ja bih ga nazvala, jedinstven obrazac ponašanja, odnosno svojevrstan modus koji je on koristio u kontinuitetu za napade koje je vršio", kazala je Rada Trajković u izjavi za RTV Kim.

Ona naglašava da je predsednik Vučić "iznosio neistine o Ćuruviji koji je nakon toga ubijen, a raznim kampanjama, isto tako, iznosili su i gospodin Đurić i gospodin Vučić strahovite laži, neistine i podmetačine o pokojnom Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen", rekla je Trajkovićeva.

Ona ističe da se sada u kontinuitetu, po istom obrascu, iznose neistine i laži o njoj.

"Da se ne bi završilo i da bih sprečila smrtni ishod, pokušavam da na ovaj način razobličim njihov sistem delovanja koji je, zaista, za Srbiju u 21. veku potpuno neprihvatljiv. Na taj način pokušavam da dobijem podršku, s obzirom da je odvojena, i treba da bude odvojena, sudska vlast u razobličavanju takve strategije", objašnjava Trajkovićeva.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je Rada Trajković ispitana kao svedok, ali da njeno svedočenje nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjčenih.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je nedavno da je dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ostale vesti

 • Haradinaj: Postoji mogućnost odlaganja samita u Parizu

  Haradinaj: Postoji mogućnost odlaganja samita u Parizu

  Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da postoji mogućnost odlaganja samita u Parizu koji je zakazan za 1. jul, a na kom bi trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

 • Ministar Besim Bećaj podneo ostavku

  Ministar Besim Bećaj podneo ostavku

  Kosovski ministar za inovacije i preduzetništvo, Besim Bećaj, protiv koga je podignuta optužnica u slučaju „Pronto“, danas je zvanično saopštio da je podneo ostavku.

 • Pariz: Biti ili ne biti?

  Pariz: Biti ili ne biti?

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da skupa u Parizu najverovatnije neće biti. Neimenovani diplomatski krugovi navode da će predstavnici Berlina i Pariza tokom ove nedelje održati niz nezvaničnih sastanaka s Haradinajem i Tačijem, kako bi pripremili sastanak 1. jula u prestonici Francuske.

 • Gradonačelnici sa severa Kosova stupili na dužnost

  Gradonačelnici sa severa Kosova stupili na dužnost

  U Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, danas su održane svečane sednice na kojima su izabrani gradonačelnici tih opština zvanično otpočeli svoj mandat, nakon pobede na vanrednim izborima 19. maja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane