Vesti
Politika

Rada Trajković: Ostavka Petrovića me je obeshrabrila

Povodom ostavke predsednika SLS Slobodana Petrovića, predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković kazala je za RTV Kim da je to „veliki gubitak za Srbe na Kosovu s obzirom na to da će najverovatnije jedna politička opcija biti ugašena“.
Rada Trajković: Ostavka Petrovića me je obeshrabrila
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

Na sednici Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i četrnaest godina nakon formiranja, Slobodan Petrović je podneo ostavku na mesto predsednika ove političke partije.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković kazala je u telefonskoj izjavi za RTV Kim da se u mnogo čemu nije slagala sa Slobodanom Petrovićem, ali da je ipak njegova ostavka rastužila i obeshrabrila.

„Znam da već dugo godina trpi velike posledice zbog svoje politike, u smislu pogibije i ubistva nekih članova svoje partije, neslobode, raznih vrsta pritisaka koje pre svega vlasti iz Beograda pod Vučićem sprovode nad njim“, kazala je Trajkovićeva.

Rada Trajković napominje da je na jednom od poslednjih susreta primetila veliku zabrinutost kod Petrovića, kako je rekla, "zbog uskraćene slobode kretanja po Kosovu i Srbiji njegovom sinu".

„Mislim da je možda odlučio upravo radi nečega što podrazumeva borbu za slobodu i slobodno detinjstvo svog deteta da napusti Srbiju i ode u neku drugu zemlju gde će njegovo dete biti prihvaćeno kao dete na jedan normalan način, koji podrazumeva da može slobodno da se kreće, živi i da se raduje budućnosti“, istakla je Trajkovićeva.Ostale vesti

Tači sa Pompeom i Norkvistom o dijalogu i bezbednosti
Tokom svoje posete Vašingtonu predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i zamenikom sekretara odbrane SAD-a Dejvidom Norkvistom.
  • 27.02.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem "da ga ubace u UN".
  • 26.02.2020
Neposredno nakon što je u medijima objavljen dopis kosovskog premijera Aljbina Kurtija o nalazima njegovog pravnog tima u vezi sa, kako je to navedeno, tajnim sporazumom koji je Tači potpisao 2013. godine, sa tadašnjim šefom NATO-a o tome da NATO ima apsolutno pravo veta nad odlukom da li će dopustiti dolazak KBS trupa na sever ili ne, Kurti je održao i konferenciju za medije.
  • 26.02.2020
Hoti traži ukidanje takse
Prvi potpredsednik kosovske vlade, Avdulah Hoti, izjavio je da je pred Prištinom "izazovan proces postizanja mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji zauzvrat ima obostrano priznanje" i da treba ukloniti prepreke koje je postavila prethodna vlada.
  • 26.02.2020
Tači sa Palmerom o konačnom sporazumu
Predsednik Kosova Hašim Tači boravio je u Vašingtonu i sastao se sa brojnim zvaničnicima, među kojima i sa Metjuom Palmerom.
  • 26.02.2020
Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020