Vesti
Politika

Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

“To su učinili u momentu kada je u toku sudski postupak sa Milanom Radoičićem i funkcionerom BIA Bojanom Dimićem, kao i posle izbora na Kosovu”, navodi Trajković za Nova.rs.

Upitana da li se oseća i dalje ugroženom, ona je kazala da se "oseća najdirektnije ugroženom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

“Koliko juče on je prozvao Nenada Rašića, a njegov sin je danas pretučen ima povrede glave“, ističe Trajković, koja je sa Rašićem u koaliciji.

Ona dodaje da je njihova lista na izborima neplaniralno prešla procene koje su joj davali i ističe da glasovi još nisu prebrojani.

“Zbog inžinjeringa Srpske liste koje je sprovela na Kosovu, ne samo da su zauzeli 10 mesta u parlamentu, već su pritiskali Gorance na izborima. Takođe, enklave su glasale za bošnjačke kandidate koji su potpredsednici u Mitrovici i u odličnim su odnosima sa Rakićem. Srbi u Gračanici terani su da glasaju za Rome”, kaže Trajković i dodaje da je "idejni tvorac toga Aleksandar Vučić".

Inače, Rada Trajković je u maju 2019. dobila zaštitu srpske policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ona je tada rekla da je, posle zahteva upućenog odeljenju za zaštitu lica i objekata pri MUP Srbije, čuvaju jedan muškarac i jedna žena.Ostale vesti

Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021
“Šta nakon izbora?”

Kao što je pobeda Pokreta Samoopredeljenje na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu bila očekivana, tako treba da očekivati i da će Aljbin Kurti promeniti odnos prema “nerealnim ciljevima” svoje politike. Kao najozbiljniji kandidat za premijera Kosova, Kurti će revidirati svoje stavove o isključivanju Srpske liste iz buduće Vlade ili marginalizaciju dijaloga sa Beogradom, zaključeno je tokom debate „Šta nakon izbora?“.

  • 26.02.2021