Vesti
Politika

Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

“To su učinili u momentu kada je u toku sudski postupak sa Milanom Radoičićem i funkcionerom BIA Bojanom Dimićem, kao i posle izbora na Kosovu”, navodi Trajković za Nova.rs.

Upitana da li se oseća i dalje ugroženom, ona je kazala da se "oseća najdirektnije ugroženom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

“Koliko juče on je prozvao Nenada Rašića, a njegov sin je danas pretučen ima povrede glave“, ističe Trajković, koja je sa Rašićem u koaliciji.

Ona dodaje da je njihova lista na izborima neplaniralno prešla procene koje su joj davali i ističe da glasovi još nisu prebrojani.

“Zbog inžinjeringa Srpske liste koje je sprovela na Kosovu, ne samo da su zauzeli 10 mesta u parlamentu, već su pritiskali Gorance na izborima. Takođe, enklave su glasale za bošnjačke kandidate koji su potpredsednici u Mitrovici i u odličnim su odnosima sa Rakićem. Srbi u Gračanici terani su da glasaju za Rome”, kaže Trajković i dodaje da je "idejni tvorac toga Aleksandar Vučić".

Inače, Rada Trajković je u maju 2019. dobila zaštitu srpske policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ona je tada rekla da je, posle zahteva upućenog odeljenju za zaštitu lica i objekata pri MUP Srbije, čuvaju jedan muškarac i jedna žena.Ostale vesti

Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021