Vesti
Politika

Rada Trajković još nije dobila obećanu policijsku zaštitu

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je FoNetu da još nije dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.
Rada Trajković još nije dobila obećanu policijsku zaštitu
Rada Trajković (Foto Kim)

Ona je rekla da je iz Odeljenja za zaštitu lica i objekata pri MUP Srbije najavljeno da će od ponedeljka, 29. maja dobiti zatraženu policijsku zaštitu i da će za to biti zadužena ženska osoba.

Ipak, do danas se to nije dogodilo, rekla je Trajković.

"Rekli su da to ne može na Veliki petak, ali mi se u međuvremenu niko nije javio", izjavila je Trajković i dodala da su pripadnici policije bili izuzetno korektni i profesionalni.

Predsednicu Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije Radu Trajković su predsednik Srbije, ali i šef Kancelarije za Kosovu i Metohiju, označili kao odgovornu što je kosovska policija zadržala u zatvoru dvojicu Srba osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.Ostale vesti

Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020