Vesti
Politika

Rad Opštine Severna Mitrovica obustavljen zbog kovid pozitivnih

Zbog četiri službenika, kojima je tokom vikenda potvrđen pozitivan test na koronavirus, Opština Severna Mitrovica obustavlja rad do daljeg. Ovo je za Kontakt Plus radio, potvrdila zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.
Rad Opštine Severna Mitrovica obustavljen zbog kovid pozitivnih
Opština Severna Mitrovica (Foto Kontakt plus)

Hodžić očekuje da se jave i drugi službenici, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, da bi potvrdili ima li još slučajeva, te preduzeli mere zaštite ostalih zaposlenih.

“Trenutno imam dve trudnice, imam starije ljude, i ovo je mera koju smo i ranije sprovodili, jer smo u više navrata morali da obustavljamo rad opštine na nekoliko dana”, rekla je Hodžić.

Opština neće raditi do daljeg, a u zavisnosti od situacije i broja obolelih.

Kako zakonska obaveza nalaže da se budžet usvoji do kraja meseca, Hodžić najavljuje, da će redovna sednica Opštine Severna Mitrovica sutra ipak biti održana.

“Dešava se da, kada usvojenu odluku pošaljemo Prištini, da oni traže da se nešto koriguje, pa se zahteva da to ne bude na samom kraju meseca. Savet ministarstva je da to bude 27. ili 28, kako bi oni imali vremena da provere da li je sve u skladu sa zakonom. Ukoliko ne usvojimo sutra, rizikujemo da imamo nametnuti budžet”, kaže zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica.

Prema njenim rečima, skupštinska sala je tokom vikenda dezinfikovana.

Sednica SO počeće u 15 sati.Ostale vesti

Kurtiju pojačano obezbeđenje zbog pretnji
Aljbin Kurti je dobio pretnje preko društvenih mreža pa je povećan nivo njegovog obezbeđenja, saopštio je kabinet premijera Kosova.
  • 27.10.2021
Sutra konačni rezultati prvog kruga izbora
Konačni rezultati prvog kruga lokalnih izbora koji su održani 17. oktobra na Kosovu biće objavljeni sutra.
  • 27.10.2021
Rakić i Šmid: Jedini način za rešavanje problema je dijalog
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić naglasio je na sastanku sa generalnom sekretarkom OEBS-a Helgom Šmid da je potpuna implementacija briselskog sporazuma od krucijalne važnosti za postizanje trajnog mira na Kosovu i da je neophodno u što skorijem periodu formirati Zajednicu srpskih opština. 
  • 27.10.2021
U novoj emisiji Sporazum o srpskim političkim partijama na Kosovu
Zašto među srpskim političkim partijama gotovo da nema konkurencije? Ovom temom ćemo se večeras baviti u novoj emisiji Sporazum.
  • 27.10.2021
“Odluka o napretku ka EU zavisi od procene konkretnih interesa najmoćnijih”
Nekadašnji premijer Kosova Isa Mustafa je 27. oktobra 2015. u Strazburu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom. Ovaj sporazum je u to vreme smatran vrlo značajnim za političku, pravnu i ekonomsku integraciju u EU, ali uprkos tome, za građane Kosova još uvek nije odobrena ni vizna liberalizacija.
  • 27.10.2021
Osmani: Kosovo neće menjati Ustav zbog ZSO
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Kosovo neće menjati Ustav kako bi uspostavilo Zajednicu srpskih opština (ZSO) i da je Srbija kancer Evrope.
  • 27.10.2021