Vesti
Politika

R. Nojkić: Glasači nisu dovoljno motivisani

Predsednik pokrajinskog odbora SPO na Kosovu Ranđel Nojkić smatra da glasači nisu dovoljno motivisani da učestvuju u drugom krugu lokalnih izbora.
R. Nojkić: Glasači nisu dovoljno motivisani
Ranđel Nojkić (Foto KIM)

Nojkić ističe da je prvom krugu bilo više birača.

“Mislim da će pobednik na ovim izborima biti ona politička opcija ili onaj kandidat za gradonačelnika koji bude do kraja dana izveo veći broj glasača i mislim da će to biti presudno. Međutim, bez obazira na to ko bude pobednik, čini mi se da se stvara neka drugačija, normalnija klima koja će doneti dobrobit Srbima”, rekao je Nojkić.

Nojkić smatra da su ovi izbori protekli u fer atmosferi i da će rezultat biti boljitak za sve Srbe na Kosovu.Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020