Vesti
Politika

R. Nojkić: Glasači nisu dovoljno motivisani

Predsednik pokrajinskog odbora SPO na Kosovu Ranđel Nojkić smatra da glasači nisu dovoljno motivisani da učestvuju u drugom krugu lokalnih izbora.
R. Nojkić: Glasači nisu dovoljno motivisani
Ranđel Nojkić (Foto KIM)

Nojkić ističe da je prvom krugu bilo više birača.

“Mislim da će pobednik na ovim izborima biti ona politička opcija ili onaj kandidat za gradonačelnika koji bude do kraja dana izveo veći broj glasača i mislim da će to biti presudno. Međutim, bez obazira na to ko bude pobednik, čini mi se da se stvara neka drugačija, normalnija klima koja će doneti dobrobit Srbima”, rekao je Nojkić.

Nojkić smatra da su ovi izbori protekli u fer atmosferi i da će rezultat biti boljitak za sve Srbe na Kosovu.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021