Vesti
Politika

R. Nojkić: Glasači nisu dovoljno motivisani

Predsednik pokrajinskog odbora SPO na Kosovu Ranđel Nojkić smatra da glasači nisu dovoljno motivisani da učestvuju u drugom krugu lokalnih izbora.
R. Nojkić: Glasači nisu dovoljno motivisani
Ranđel Nojkić (Foto KIM)

Nojkić ističe da je prvom krugu bilo više birača.

“Mislim da će pobednik na ovim izborima biti ona politička opcija ili onaj kandidat za gradonačelnika koji bude do kraja dana izveo veći broj glasača i mislim da će to biti presudno. Međutim, bez obazira na to ko bude pobednik, čini mi se da se stvara neka drugačija, normalnija klima koja će doneti dobrobit Srbima”, rekao je Nojkić.

Nojkić smatra da su ovi izbori protekli u fer atmosferi i da će rezultat biti boljitak za sve Srbe na Kosovu.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021