Vesti
Politika

Putin razgovarao sa Vučićem o Kosovu

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić su danas u telefonskom razgovoru razmotrili rešavanje kosovskog problema, saopštio je Kremlj.
Putin razgovarao sa Vučićem o Kosovu
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić (Foto TASS)

"Posebna pažnja posvećena je problemu Kosova. Vučić je informisao (Putina) o pregovorima u Vašingtonu 7. septembra 2020. Putin je potvrdio nepromenjenu poziciju Rusije o izradi izbalansiranog i kompromisnog rešenja koje je prihvatljivo za Beograd, a koje treba da bude utvrđeno u Savetu bezbednosti UN", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su razmotrene aktuelne teme strateškog partnerstva Rusije i Srbije.

Sa ruske strane, kako piše u saopštenju, "visoko je ocenjen" lični doprinos Vučića strateškom partnerstvu.

"Naglašena je spremnost za dalju tesnu saradnju kada je reč o bilateralnim odnosima, regionalnim i međunarodnim pitanjima", dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp se u okviru kampanje za predsedničke izbore u novembru, svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom meseca postigli u Vašingtonu.

  • 28.09.2020
Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020